Kultur
Bildet viser interiøret i Deichman-biblioteket Bjørvika i Oslo.

Kåret til verdens beste nybygde bibliotek

Deichman-biblioteket i Bjørvika i Oslo fikk pris for Årets folkebibliotek.

Torsdag fikk det nye biblioteket i Oslo en internasjonal pris. Deichman Bjørvika fikk bibliotek-organisasjonen IFLAs pris for Årets folkebibliotek.

Knut Skansen er biblioteksjef. Han sier at prisen beviser at Oslo har gitt folk i byen et hovedbibliotek i verdensklasse. I en pressemelding takker han alle som har forstått betydningen av biblioteket. Og satset på det.

Prisen går hvert år til verdens beste nybygde folkebibliotek. Juryen ser på arkitektur tilpasset det bygget skal brukes til, kreative IKT-løsninger og digital utvikling. Alt i sammenheng med lokal kultur.

– Å ha gode bibliotek er noe av det viktigste vi kan gjøre. Det er for å utjevne forskjeller og inspirere folk til å leve gode liv. Vi vil at enda flere skal oppdage hvor bra det er å bruke bibliotekene. Og jeg vil si takk til Deichman for at dere vinner både priser og folks hjerter, sier Omar Samy Gamal. Han er byråd for kultur, idrett og frivillighet.

Deichman Bjørvika konkurrerte med fire andre biblioteker om prisen: Marrickville Library i Australia, Het Predikheren i Belgia, Ningbo New Library i Kina og Forum Groningen i Holland.

Deichman Bjørvika åpnet i juni i fjor. Arkitektkontorene Lundhagem og Atelier Oslo har tegnet bygget.

Bygget har allerede vunnet priser og kåringer som Årets bibliotek 2020, Trend Brand of the Year 2020 og Betongtavlen 2020. Det har også fått DOGA-merket for design og arkitektur og Norsk Lyspris’ diplom for innendørs-prosjekt.Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå