Kultur

Rettssaken mot R. Kelly er i gang

Artisten R. Kelly brukte sin berømmelse til å begå overgrep. Det sa aktor da rettssaken startet i USA onsdag.

Artisten R. Kelly brukte det at han var kjendis. Det brukte han i flere tiår til å få til overgrep mot jenter, gutter og unge kvinner. Det sa aktor da rettssaken mot artisten startet onsdag. Den foregår i New York i USA.

Det første vitnet i saken sier han filmet seksuelle handlinger mellom dem. Det skal ha skjedd da hun var 16 år gammel. Det er under den seksuelle lavalderen i USA. Artisten skal ha fortalt henne at han skulle «lære meg å tilfredsstille ham seksuelt». Han skal også ha brukt bilder og videoer av sex for å presse henne.

Aktor beskrev en overgriper som brukte «sin berømmelse, popularitet og sitt nettverk» over lang tid. Det skal han ha brukt til å få til og begå overgrep. 54 år gamle R. Kelly er blant annet tiltalt for å ha utnyttet barn, bortføring, bestikkelser og tvangsarbeid. Det skal ha skjedd fra 1994 og fram til 2018.

Kelly sier anklagene ikke stemmer. Forsvareren hans sier ofrene er sinte på ham. Han sier de sa ja til sex. Men at de ville ta hevn etter at forholdet med artisten tok slutt.

– Han rekrutterte dem ikke. De var fans, de kom til ham, sier Nicole Blank Becker. Hun sier at noen av forholdene var «vakre» og «langvarige».

R. Kelly kan få livstid i fengsel. Det er dersom retten mener han er skyldig i alt han er tiltalt for. Rettssaken skal vare i en måned.


Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå