Kultur
Bildet viser fra venstre Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad og Benny Andersson .

Popgruppa ABBA er tilbake

Den svenske popgruppa ABBA er tilbake etter 39 år. I høst kommer de med ti nye låter.

Norden — – Det låter akkurat som det alltid har gjort, sier låtskriver Benny Andersson i bandet ABBA.

Popgruppa har laget et helt nytt album. To av låtene ligger allerede på strømmetjenesten Spotify. De heter «I Still Have Faith in You» og «Don’t Shut Me Down».

Forrige gang ABBA ga ut ny musikk, var i 1982. Da kom singelen «Under Attack».

– Det har gått en tid siden vi lagde musikk sammen. Nesten 40 år, faktisk. Vi tok en pause våren 1982. Nå har vi besluttet at det er på tide å avslutte den, skrev ABBA i en hilsen fra plateselskapet.

De takket også all fans som har ventet i så mange år på ny musikk.

Albumet har fått tittelen «Voyage» (reise). Gruppa sier det forklarer at de seiler i noe ukjent.

Gruppa planlegger blant annet flere konserter. Men de blir digitale. Da skal artistene i ABBA fremføre musikken som hologrammer. Det er digitale figurer av slik de var da de var yngre. «Abbatars» kaller ABBA hologrammene. Konsertene er planlagt i slutten av mai neste år.

– Ved hjelp av våre yngre selv, skal vi reise inn i fremtiden. Det er ikke lett å forklare. Men det har ikke blitt gjort før, skriver ABBA i hilsenen. Plateselskapet Universal har sendt den ut.

Allerede i april 2018 ble det kjent at ABBA planla å slippe ny musikk. Men det var uvisst hvor mye. Så ble det et helt album.

Alle de fire originale medlemmene av gruppa er med på gjenforeningen. Det er 71 år gamle Agnetha Fältskog, 76 år gamle Björn Ulvaeus, 74 år gamle Benny Andersson og 75 år gamle Anni-Frid Lyngstad.

– Da vi kom sammen i studio, hadde jeg ingen anelse om hva jeg kunne forvente. Men i Bennys studio var det et så vennlig og trygt miljø. Så jeg koste meg virkelig før jeg visste ordet av det. Jeg kan knapt tro at øyeblikket endelig har kommet for at vi kan dele dette med omverdenen, sier Agnetha Fältskog. Det skriver nyhetsbyrået NTB.


Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå