Kultur
Norske restaurantar, her ved Maemo, har vore fullbooka i sommar. Mange slit likevel med å finne folk å tilsetje. Foto: Heiko Junge / NTB / NPK

Fortsatt en av landets beste restauranter

Restauranten Maaemo får tilbake tre Michelin-stjerner. Michelin er en restaurantguide, som kun viser de beste restaurantene i verden.

Etter et år med utfordring får restauranten Maaemo tilbake tre Michelin-stjerner. Restauranten har vært stengt det siste året. Som følge av at de har byttet lokaler.

Michelin-guiden er en restaurantguide. Den gir fra én til tre stjerner til restauranter, serverings-steder og hoteller. Guiden gir også ut lovord til en restaurant som er verdt å besøke.

Én stjerne blir beskrevet som “veldig god i sin kategori”. To stjerner er “verdt å ta en omvei for” og tre stjerner er “verdt å reise til”.

– For meg er tre stjerner den største æren du kan oppnå som kokk, som et lag, som en restaurant. Å ha hatt tre stjerner tidligere og å prøve igjen. Det har vært en rørende og en reise med masse følelser. Det sa Esben Holmboe Bang etter at han og Maaemo fikk tre stjerner i Michelin-guiden. Han er kjøkkensjef på restauranten.

Maaemo er eneste norske restaurant med tre stjerner. Det er kun to restauranter i Norden som har tre stjerner. Noma som ligger i København er den andre. De fikk sin tredje stjerne under utdelingen mandag. Restauranten har hatt to stjerner de siste 14 årene.

– Vi har hatt to stjerner siden 2008. Det er 14 års ventetid, vi er tålmodige altså, men på et tidspunkt tenker man - kanskje det aldri kommer til å skje? Det sa kjøkkensjef René Redzepi etter å ha fått stjernen.

RestaurantStjerner
Maaemo, OsloTre stjerner
Re-naa, StavangerTo stjerner
Omakase By Vladimir Pak, OsloÉn stjerne
Speilsalen, TrondheimÉn stjerne
Bare, BergenÉn stjerne
Under, LindesnesÉn stjerne

Alle disse restaurantene beholdte sine stjerner. Det var kun Maaemo som fikk en ekstra stjerne ved utdelingen.

---

Kort om saken

  • Michelin-guiden har hatt utdeling av stjerner og anbefalinger.
  • Oslo-restauranten Maaemo fikk tre stjerner. De har også hatt tre stjerner tidligere. Men mistet dem etter å ha stengt restauranten for å flytte lokaler.
  • Seks restauranter i Norge har stjerner fra tidligere.

---Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå