Etter et år med utfordring får restauranten Maaemo tilbake tre Michelin-stjerner. Restauranten har vært stengt det siste året. Som følge av at de har byttet lokaler.
Michelin-guiden er en restaurantguide. Den gir fra én til tre stjerner til restauranter, serverings-steder og hoteller. Guiden gir også ut lovord til en restaurant som er verdt å besøke.
Én stjerne blir beskrevet som “veldig god i sin kategori”. To stjerner er “verdt å ta en omvei for” og tre stjerner er “verdt å reise til”.
– For meg er tre stjerner den største æren du kan oppnå som kokk, som et lag, som en restaurant. Å ha hatt tre stjerner tidligere og å prøve igjen. Det har vært en rørende og en reise med masse følelser. Det sa Esben Holmboe Bang etter at han og Maaemo fikk tre stjerner i Michelin-guiden. Han er kjøkkensjef på restauranten.
Maaemo er eneste norske restaurant med tre stjerner. Det er kun to restauranter i Norden som har tre stjerner. Noma som ligger i København er den andre. De fikk sin tredje stjerne under utdelingen mandag. Restauranten har hatt to stjerner de siste 14 årene.
– Vi har hatt to stjerner siden 2008. Det er 14 års ventetid, vi er tålmodige altså, men på et tidspunkt tenker man - kanskje det aldri kommer til å skje? Det sa kjøkkensjef René Redzepi etter å ha fått stjernen.
Restaurant | Stjerner |
---|---|
Maaemo, Oslo | Tre stjerner |
Re-naa, Stavanger | To stjerner |
Omakase By Vladimir Pak, Oslo | Én stjerne |
Speilsalen, Trondheim | Én stjerne |
Bare, Bergen | Én stjerne |
Under, Lindesnes | Én stjerne |
Alle disse restaurantene beholdte sine stjerner. Det var kun Maaemo som fikk en ekstra stjerne ved utdelingen.
---
Kort om saken
- Michelin-guiden har hatt utdeling av stjerner og anbefalinger.
- Oslo-restauranten Maaemo fikk tre stjerner. De har også hatt tre stjerner tidligere. Men mistet dem etter å ha stengt restauranten for å flytte lokaler.
- Seks restauranter i Norge har stjerner fra tidligere.
---