Kultur

Folk gråt da teateret åpnet

Full jubel og tårer av glede da Broadway åpnet igjen etter å ha vært stengt i halvannet år.

Tirsdag åpnet Broadway-teatrene i New York. Teatrene har vært stengt i 18 måneder som følge av korona-pandemien. De var en av de første kultur-institusjonene som stengte da viruset spredde seg i USA. Nå er de blant de siste som åpner igjen.

Broadway er et av verdens største områder med teatre. Mange av byens scener og teatergrupper holder til her. Slik har det vært siden 1850.

– Jeg vil aldri ta teater for gitt igjen. Vil dere? Det er så hellig. Jeg er så takknemlig, og jeg håper at dere går og ser så mange musikaler dere kan for å støtte vår industri. Det sa Lin-Manuel Miranda fra scenen. Han har skrevet stykket «Hamilton», som har vunnet flere priser.

Under åpningen av teateret var han rørt. Og han fikk stående applaus fra en sal full av mennesker.

Flere av teatrene har satt inn nye systemer for å rense lufta i salene. Alle de som jobber på teateret og publikum må vise korona-sertifikat for å kome inn. Publikum er også nødt til å bruke munnbind.

---

Kort om saken

  • Broadway-teatrene åpner igjen etter å ha vært stengt i 18 måneder.
  • Teatrene var en av de første kultur-institusjonene som stengte da korona-viruset spredte seg i USA.
  • Folk jublet og gråt for at Broadway åpnet igjen.

---Siste utgave

På forsiden nå