Kultur

Føler seg lurt av politikerne

Folk som jobber med kultur har lenge måtte holdt stengt og fulgt strenge smitteverns-regler. Mandag hadde politikerne sin

Mandag var det valg. Det betyr at de ulike partiene også arrangerer valgvaker for sine medlemmer. Mediene sender direkte fra disse. Kort tid etter at resultatet ble lagt fram, sto mange politikere tett i tett. Flere ga også hverandre klem. Dette har fått landets arrangører innenfor kultur sine.

Det siste året har kulturbransjen måtte stenge scener, teater og annet. De har også fulgt strenge regler for hvor mye publikum de kan ha. Regjeringen har bestemt disse reglene, som for eksempel regelen på én meter fra hverandre.

– Valgvakene var sjokkerende. Ut ifra bildene vi så på tv var pandemien over. Vi har i 18 måneder jobbet med smittevern og forsøkt å forstå smitteverns-reglene. Regler som ble endret hele tiden, uten varsel. Det sier Jørgen Roll. Han er direktør ved Oslo konserthus.

– Jeg føler at vi ble lurt av politikerne direkte på tv, sier Roll.

Kulturbransjen har sammen skrevet et brev til regjeringen. Et brev med kritikk mot hvordan politikerne har oppført seg. 12 forskjellige konserthus, scener og andre har skrevet under på brevet.

Fredag holder regjeringen pressekonferanse om korona-situasjonen. Kulturbransjen håper at de åpner opp for fullt.

---

Kort om saken

  • Flere som jobber med kultur føler seg lurt av politikerne.
  • Kulturbransjen har levd med strenge regler i over ett år.
  • Mandag hadde politikerne egne fester. Det virket ikke som noen regler ble fulgt.

---



Siste utgave

På forsiden nå