Kultur

Håper det blir lettere å snakke om rasisme

Skuespiller og forfatter Tinashe Williamson har selv opplevd rasisme. Nå håper hun boka skal gjøre det lettere å snakke om.

– Tiden er kommet for å ikke være rasist lenger. Vi må være antirasister.

Det sier Tinashe Williamson til nettavisa bok365.no. Hun har skrevet boka «Håndbok for unge antirasister».

Forfatteren har selv opplevd både rasisme og mobbing. Hun ble født i Egypt i 1985. Da hun var to måneder gammel, flyttet familien til Grünerløkka i Oslo. Der gikk hun på skole og var eneste mørke jenta i klassen.

Boka er den første hun har skrevet. Selv skulle hun ønske hun hadde hatt den som barn. Nå håper hun at den gjør det lettere for folk å snakke om rasisme.

– Tanken er at du skal stoppe opp og tenke og kjenne etter. Og at du gjerne leser den sammen med noen så der kan snakke om det. Jeg ønsker at boka kan brukes som et verktøy for å ha de litt vanskelige samtalene om rasisme. Og enda viktigere er hva du og jeg kan gjøre for å få slutt på det, sier Williamson til nettavisa.

Foreldre kan oppleve at det er vanskelig å snakke med barna om rasisme. Williamson har noen råd til de som synes det.

Hun oppfordrer foreldre til å stille barna spørsmål. Vet de hva rasisme er? Har de opplevd det selv, eller sett noen bli utsatt for det? Hun mener også foreldre bør snakke med dem om hvor viktig det er med mangfold og representasjon.

– Sist men ikke minst, representasjon. Hvor mangfoldig er filmene og seriene dere ser hjemme? Hva med bøkene? Vennegjengen?, sier hun til bok365.no.

Siste utgave

På forsiden nå