Kultur
Bildet er av bandet a-ha som står på en scene i Oslo spektrum. De er omgitt av rødt og hvitt lys mens de spiller og synger. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

A-ha lager nytt album

Pop-gruppa a-ha er klare med ny musikk for første gang på sju år. De har laget 12 nye låter, og skal spille de inn i Svømmehallen.

A-ha reiser til Nord-Norge for å lage sitt nye album. Det skal hete «True North». Musikken skal spilles inn i Bodø, skriver Avisa Nordland (AN). Det skal skje på en scene som heter Svømmehallen.

– «True North» blir et musikalsk reisebrev fra a-ha i nord. Det blir en live-konsert laget for film. Og alt materialet er nytt. Dette er vår hyllest til havet og til nordnorsk kultur, sier Magne Furuholmen til avisa VG.

Dermed kommer det både film, album og konsert i vinter. Det skjer som et samarbeid. Arktisk Filharmoni skal spille med a-ha på alle låtene. Det skal skje i Svømmehallen Scene. Byen Bodø er med som Europas kulturby i 2024. I tillegg skal den lokale Parken-festivalen være med.

Selv om musikken er ny, skal det være mulig for folk å kjenne igjen lyden av a-ha.

– Det er alltid vanskelig å beskrive egen musikk. Vi lager det vi føler for. Selv om jeg tror det er noe som vil føles nytt, vil det nok alltid være klare spor av noe som er typisk for a-ha. For min egen del er låtene skrevet gjennom korona-perioden. Det er de preget av. Jeg har også blitt inspirert av at vi skal gjøre dette i nord, sier Furuholmen til AN.

A-ha er Norges største popgruppe. De har ikke laget ny musikk siden 2015. Da laget de albumet «Cast In Steel».

Miljø har vært viktig for a-ha når prosjektet ble laget. Det er noe de er svært opptatt av.

– Havet har jo vært hele grunnlaget for Norges utvikling. Først med fiskeri. Så med oljen. Det har skapt mye velferd for folk i Norge. Men det har også ført til stort press og skade på natur-ressurser. Det vil være viktig for generasjonene som kommer. Det gjør det til et potent tema for kunst. Både for å jobbe med og til å tenke over, sier Furuholmen til VG.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå