Kultur
LO-leder Peggy Hessen møtte torsdag streikevakter ved Nationaltheatret, Det Norske Teatret og Den Norske Opera.
Foto: Terje Pedersen / NTB

Flere streiker for pensjon til kvinner

Nå er 805 personer som jobber med kultur med i streiken for å gi lik pensjon til både kvinner og menn.

Folk som jobber med kultur forhandler om en ny pensjons-ordning. Kultur-bransjen ønsker at bedriftene skal gi mer penger til pensjon til kvinnene som jobber der. Årsaken er at kvinner lever lenger enn menn. Slik ordningen er nå, vil kvinner få flere år uten pensjon.

3. september ble det streik. Fredag ble enda flere med i streiken. Nå streiker 805 personer som jobber med kultur for bedre pensjon for kvinner i bransjen. De som streiker er medlemmer i fagforbundene Creo, NTL og Fagforbundet.

Det er folk som jobber med teknikk på scenen, folk som jobber i verksteder, som lager kostymer, og i administrasjonen på teatrene som er med i streiken.Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå