Kultur
Tipsene som har kommet inn til politiet i forbindelse med Anne-Elisabeth Hagens forsvinning, har ledet til informasjon fra flere relevante aktører.
Foto: Vidar Ruud / NTB

Lørenskog-saken blir TV-serie

Saken om forsvinningen av Anne Elisabeth Hagen blir serie på Netflix.

I 2018 forsvant Anne-Elisabeth Hagen fra sitt hjem i Lørenskog. Ingen har siden hørt eller sett fra henne. Ektemannen Tom Hagen er siktet for drap eller medvirkning til drap. Han nekter å ha noe med saken å gjøre.

Saken er mye omtalt i media. Det er laget dokumentarer både for radio og TV. Nå blir det også laget en dramaserie av forsvinnings-saken.

I oktober starter innspillingen. Den skal ikke handle om hvem som har skylden for forsvinningen. Ifølge Aftenposten skal serien ha premiere på strømmetjenesten Netflix i 2022.

– Vi mener det er viktig og riktig å gjøre dette nå, sier Nikolaj Frobenius. Han er manusforfatter for serien.

Også Stephen Uhlander er med som manusforfatter. Gjyljeta Berisha og Erik Skjoldbjærg har regi. Blant skuespillerne er blant andre Henrik Rafaelsen, Yngvild Grotmol, Victoria Ose og Christian Rubeck.

– Vår serie handler ikke om skyldspørsmålet, men om hvordan den uløste saken påvirker og er med på å forme våre forestillinger. Hva skjer med oss som samfunn når vi ikke vet? sier Frobenius.

Han mener serien vil være aktuell uansett hva etterforskningen av saken finner ut av.

Tom Hagens advokat mener serien vil føles svært krevende for familien.

– Det er ingen tvil om at en slik serie vil medføre en voldsom belastning for min klient, sier advokat Svein Holden. Han er Tom Hagens forsvarer.

Familien om at serien lages. Ekteparet Tom og Anne-Elisabeth Hagen skal ikke være viktige roller i serien, ifølge regissør Erik Skjoldbjærg.Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå