Kultur
In this photo taken from video footage released by Roscosmos Space Agency, actress Yulia Peresild, left, film director Klim Shipenko, right, and cosmonaut Anton Shkaplerov sit in the first row among other participants of the mission in the International Space Station, ISS, Bildet er av folk på den internasjonale romstasjonen. I bakgrunnen står mannskapet som pleier å være der. I forgrunnen er skuespilleren Julia Peresild, regissøren Klim Shipenko og kosmonauten Anton Sjkaplerov. Foto: Roskosmos / AP / NTB

Spiller inn første film i verdensrommet

Mange filmer er om verdensrommet. Men det er først nå at det blir laget film der.

Russland er et land med mye historie innen romfart. De var blant annet første land som sendte et menneske i bane rundt jorda. Nå har de sendt et filmteam til verdensrommet. Det har ingen andre gjort før dem.

Klim Sjipenko er regissør. Han skal lage filmen «Utfordringen». Den skal bli filmet på Den internasjonale rom-stasjonen ISS. Filmen er om en kirurg som blir sendt til verdensrommet for å hjelpe noen med store hjerte-problemer. Julia Peresild er skuespiller i filmen, og hun er også med til ISS.

Peresild og Sjipenko ble sendt opp mot ISS tirsdag morgen. De hadde med seg Anton Sjkaplerov da raketten lettet. Han har reist til verdensrommet mange ganger før. Det tok bare noen få timer før de tre var framme ved ISS. De koblet seg til romstasjonen kort tid etter, og reisen var vellykket.

Konstantin Ernst er også med på å lage filmen, men ble igjen på jorda. Han sier at han snakket med de to andre så fort de var framme.

– De er ved godt mot og føler seg bra, sier han til nyhetsbyrået AFP.

Peresild og Sjipenko skal være på ISS i 12 dager. Da er det planen at de skal reise tilbake til jorda.Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå