Kultur
d

Dette vet vi om «Maskorama»-karakterene

Gjetteleken fortsetter til helgen, men hva vet vi egentlig om karakterene? Klar Tale forsøker å hjelpe deg med å gjette riktig.

Programmet der kjente personer skjuler seg bak masker og synger foran publikum har startet. Det heter «Maskorama».

Vi som ser på skal finne ut hvilken person som skjuler seg bak masken. Under programmet får vi se noen intervjuer med karakterene.

Det som startet med åtte karakterer, er nå fem. Frosken er ute. Bak masken var programleder og forelegger Arve Juritzen. Det var kun 16 personer som gjettet at det var ham. Sist helg måtte også Heldiggrisen avsløre seg selv. Det var Christian Ringnes. En av Norges rikeste menn.

Sist lørdag måtte havfruen forlate konkurransen. Bak masken skjulte programleder og artist Haddy N’jie seg.

Til helgen er det nok en runde med gjetting. Etter tre program med mange hint er det vanskelig å vite hvem som skjuler seg bak maskene. Klar Tale har forsøkt å samle alle hintene, slik at du kan gjette flest riktige blant familie og venner.

Maskorama

Bamsen

Som ung bamse skjønte den tidlig at den ikke var som alle de andre lekene. Den liker å trøste andre og gjøre andre glad. Bamsen er ikke den mest aktive, men kanskje bor det mer i bamsen enn det vi ser?

Vi får se et rosa barnerom. Det å jobbe som vekter er også noe som har gått igjen i filmene. Bamsen har også sagt at den ikke hadde et ønske om å være som alle andre. Den elsker å reise og har fortsatt mange drømmer den ikke har oppfylt.

Under lørdagens program hadde hver karakter med seg en gave til detektivpanelet. Bamsen hadde med seg en tamagotchi, som er en leke fra 1990-tallet.

Klar Tale tror bamsen er enten Ingeborg Walther.

Maskorama

Dragen

Dragen har framført tre veldig ulike sanger på de to programmene. Den flørtet med publikum og detektivene. Det virker som dette er en person som har stått på en scene før.

– Dragen har definitivt en mykere side, sier Ådland.

På introduksjons-videoen til Dragen spiller han sjakk inni ei grotte. Rundt den er det også ballonger. Dragen sier at den bruke mye av tiden sin inni ei grotte som liten. Og de som kommer på besøk til grotten vil føle seg hjemme.

– Noen vil kalle dette et slags comeback, sier dragen.

Tallet 23 går igjen i videoene. Den hadde også tallet på skjorten sin. Den har reist mye og har ofte blitt kalt luring.

Som en fysisk gave hadde dragen med seg et nesehorn til detektivpanelet.

Klar Tale tror dragen er Victor Sotberg.

d

Nissen

– Den er en luring på rundt 600 år. Den hører til slektet fjøsnisser. Det betyr at den kan være litt rampete, sier Ådland.

Den kan være sjenert og søt. Samtidig som den ikke alltid har vært den kuleste. Det ser ut som at nissen er veldig flink til å danse. Tallet 23 har gått igjen i flere av videoene. Den er også veldig fornøyd med nisselua si.

Under intervjuene snakker nissen med nordlandsdialekt. Men mange har spekulert i om den skjuler sin ordentlige dialekt. Programleder Silje Nordnes som snakker nordlending har også stilt spørsmål ved dette.

Selv om nissen er mye ute å reiser, trives den best sammen med nissemor og nissebarna.

Nissen hadde med seg en gave til detektivpanelet på lørdag. Det var en bok som heter «Kjell Aukrusts Verden». Aukrust har skrevet Flåklypa.

– Jeg har nok nådd høyere enn de fleste trodde en med mine forutsetninger kunne nå, sier nissen.

Klar Tale tror nissen er Abid Raja.

d

Nøkken

Nøkken skal være glamorøs, men under introduksjons-videoen ble det vist et telt og friluftsliv. Nøkken sier også at den er utenfor komfortsonen med å være med på programmet.

Den elsker også forandringer og vi får se en konvolutt hvor et står Luxembourg. Selv om den elsker forandringer er den også mørkredd og lettskremt.

– Den er lokket ut fra skoger og vann, og det var ikke lett, sier Ådland.

Nøkken gjemte seg også en god stund. Når nøkken kom ut av gjemmestedet sitt, ville alle ha en bit av den.

Gaven nøkken ga til detektivpanelet var elektronisk julelys.

– Jeg elsker priser, glitter og gull, men ingenting måler seg med det flotte tjernet mitt, sier nøkken.

Klar Tale tror nøkken er Margaret Berger eller Pia Haraldsen.

Maskorama

Snømonsteret

Snømonsteret føler seg heldig som får jobbe med noe den elsker. Under introduksjons-videoen ble det vist kjemisk væske og periodesystemet.

– Den er en sjarmør og veldig raus. Den byr gjerne på en kopp iskaffe om du skulle ta turen innom hulen den bor i, sier Ådland.

Snømonsteret var mer glad i oppmerksomhet nå enn tidligere. Den liker det kaldt og har et belte rundt kroppen med stjerner på.

– Jeg liker å finne de rette kombinasjonene og sammensetningene, sier snømonsteret.

Den hadde med seg en spåkopp til detektivene. På papiret stod det «No More Compromises». Dens beste minner kommer fra samarbeid med andre monstre.

Mange ønsker å sette slike monster i bur og holde dem på et trygt sted. Selv har han valgt å la seg lokke inn i buret og følge reglene.

Klar Tale tror snømonsteret er Sigurd Wongraven.

---

Kort om saken

  • Klar Tale har samlet de hintene vi tror er viktigst for å tippe riktig.
  • Hvem tror du skjuler seg bak maskene?

---Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå