Kultur

Få med deg årets julekalendere på TV

Følger du med på julekalendere på TV? Her er en oversikt over hvor du finner dem i år.

Denne jula kommer det noen helt nye julekalendere på TV. Men du vil også kunne se gamle og kjente serier.

Kanalen NRK har en ny adventsserie for barn. Den heter «Kristiania magiske tivolitheater». Serien handler om ti år gamle Luka. Han vokser opp som fattig i Oslo. Men på den tiden het byen Kristiania.

Luka blir stadig vekk presset av noen bøller. De vil ha ham til å stjele fra dem. Det vil han ikke, så han stikker av og gjemmer seg inne på tivoliet. Her blir han kjent med nye og spennende folk. Men det er også farer som truer. Luka og de nye vennene hans må redde teateret.

Kanalen TVNorge skal også vise sin nye serie. Den heter «Nissene i bingen». Det er en serie der nisser skal holde sammen som par i 24 dager. Julekalenderen skal minne om reality-programmer som «Ex on the Beach» og «Paradise Hotel». Dette er julehumor for de voksne. TVNorge skal også vise «Jul i Blodfjell 2» fra 2019.

På kanalen TV 2 er det flere serier, selv om ingen av dem er nye. Både «The Julekalender» og «Julefergå» har vært vist hvert år siden 2012. De blir vist på kanalen TV 2 Zebra. I år får de følge av «Vazelina Hjulkalender». Den blir vist på TV for første gang siden 2009.

Flere kanaler har også serier på nett. Det gjelder særlig NRK. Der finner du alt fra «Jul i Skomakergata» til «Jul i Svingen». På TV 2 er det mulig å se blant annet «Tinka og Kongespillet» på ny.


Siste utgave

På forsiden nå