Kultur

Snømonsteret, bamsen og dragen skal kjempe om å vinne «Maskorama»

Bli med å se hvem som skjuler seg bak masken og hvem som vinner konkurransen. Nå er det finale i «Maskorama».

For ett år siden samlet folk seg rundt TV-skjermen for å se på karakterer danse og synge. Det samme har de gjort dette året. «Maskorama» samler folket. Familien samles for å se og gjette seg fram til hvem som skjuler seg bak maskene.

Målet for seerne er å finne ut hvem som skjuler seg bak masken. Rare stemmer og skjulte hint gjør det vanskelig for oss. Det er veldig få som faktisk vet hvem som skjuler seg bak.

– Vi kan forvente at de holder maska helt til de må forlate konkurransen. De kommer også til å gjøre så godt de kan for å framføre sanger på direkte-tv med lite luft, nesten ingen sikt og inne i et ganske tungt kostyme. Det sa Jan-Erik Ådland til Klar Tale før programmet startet for én måned siden. Han jobber som prosjektredaktør for kanalen NRK.

Karakterene må gjøre sitt beste for å bli likt av publikum. Det er vi som bestemmer hvem som skal vinne.

Nå står vi igjen med tre kostymer. Bamsen, dragen og snømonsteret. Alle disse skal kjempe om å vinne programmet.

Vi spurte hvem Ådland hadde som favoritt.

– Jeg har ingen favoritt, sa han.

Kjell Nordström klarer nok heller ikke å velge noen han håper skal vinne. Nordström er han som har laget kostymene til programmet.

– Hvis du spør Kjell Nordström, så sier han at det blir som å velge en favoritt blant barna sine. Og det gjør vi jo ikke. De kan alle elskes på her sin måte, sa Ådland.

De siste ukene har salen vært fylt opp med publikum. Slik blir det ikke på lørdag. Regler som følge av korona-viruset gjør at det blir mindre publikum på finalen.

– De nye reglene får konsekvenser for finalen. Vi må redusere antall publikum med rundt 400 personer. Det skriver Ådland i en e-post til Nettavisen.

– Vi synes selvsagt det er veldig trist å måtte si nei til så mange, men vi har ikke noe annet valg, skriver han.


---

Kort om saken

  • «Maskorama» er snart ferdig. Lørdag 11. desember er det finale.
  • Åtte kjendiser har kjempet om seieren. Nå står tre igjen. Snømonsteret, dragen og bamsen.
  • Lørdag får vi vite hvem alle de tre er.

---



Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå