Kultur

Dette er seriene du kan glede deg til i tiden som kommer

Nytt år betyr også nye serier på TV. Her er noe av det du kan glede oss til de neste månedene.

De første av de nye seriene viste første episodene i dagene før nyttår. Men mange har premiere i dagene og månedene som kommer. Noen er helt nye, andre er nye sesonger, mens noen er nye historier fra kjente serier.

Bildet er av karakterene Boba Fett og Fennec Shand.

En av disse hadde premiere på strømmetjenesten Disney + 29. desember. Da fikk folk se første episode av «The Book of Boba Fett». Den handler om hva som skjer med dusørjegeren Boba Fett etter at han forlater de andre i serien «The Mandalorian”.

Begge er serier som handler om de populære filmene i Star Wars-serien, og blir vist på Disney +. Begge blir omtalt som western i verdensrommet.

Det er laget sju episoder om Boba Fett i denne omgang. Det er ventet at det skal komme en tredje sesong av «The Mandalorian» også i løpet av 2022, men det vil trolig bli til høsten.

Bildet er av Emma D’Arcy som prinsesse Rhaenyra Targaryen og Matt Smith som prins Daemon Targaryen. De står omgitt av sand. I bakgrunnen er det noen topper med gress. De har på seg mørke antrekk.

Folk må også finne seg i å vente på «House of The Dragon». Det er kjent at den skal bli vist på HBO Max en gang i 2022. Men ifølge magasinet IndieWire blir det en gang tidlig på året.

Serien er også en ny historie fra en serie vi kjenner. Svært mange har sett «Game of Thrones». I «House of The Dragon» blir vi bedre kjent med familien Targaryen. Handlingen skjer 300 år før den kjente serien.

Bildet er av skuespillerne Louisa Jacobson og Denée Benton. De har på seg tall fra 1800-tallet. Jacobson i lyse farger, og Benton i mørke. I bakgrunnen er en blå vogn der det er skrevet Broadway.

Siste episode av «Downton Abbey» ble sendt i 2015. Nå er Julian Fellowes klar med en ny serie. I «The Gilded Age» er handlingen lagt til New York i USA i siste del av 1800-tallet. Da var det mange som tjente seg rike. Det gjør at temaer i serien blir både sosiale forskjeller mellom fattig og rik, og mellom ny-rike og de som er rike fra gammelt av.

Serien har premiere på HBO Max 25. januar.

Bildet er av en stabel VHS-kasetter. På etikettene som peker mot deg er det bilde av tre ansikter fra serien. Det øverste skal være Pamela Anderson, i midten er det som skal være Tommy Lee, og nederst er mannen som skal ha stjålet en sex-film med de to første.

Vil du se en serie fra nyere historie, så er kanskje «Pam & Tommy» noe for deg. Serien handler om Pamela Anderson og Tommy Lee. Hun var modell og skuespiller, og han spilte trommer i bandet Motley Crue. De giftet seg 96 timer etter at de møtte hverandre. Men mange husker nok best at det ble stjålet en film av at de to hadde sex. Den ble senere solgt mot deres vilje. I serien skal denne historien bli fortalt.

Første episode kommer 2. februar, og blir vist på Disney +.

Bildet er av Ricky Gervais som sitter på en sofa med en laptop i fanget. Han smiler med lukkede øyne mens han blir slikket i øret av en stor hund. Det er en schäfer.

Mange ble rørt av Ricky Gervais i de to første sesongene av «After Life». 14. januar er serien tilbake for sin tredje og siste sesong på Netflix.

Gervais spiller en mann som sørger over kona som døde av brystkreft. Mye av livet handler om å få livet tilbake til en ny normal. I sorgen er hans trofaste hund og jobben som journalist i en liten avis viktig for å hindre at han tar sitt eget liv. Sesong tre skal starte rett etter at han fikk noe nytt å sørge over i sesong to.

Bildet er av et par med barnevogn. De er kledd i klær typisk for 70-tallet. En gutt går ved siden av barnevogna. Det er høstlig. Trærne er uten blader. Det er regn på asfalten.

2. januar fikk folk se første episode av sesong to av «Lykkeland». Den første sesongen handlet om livet i Stavanger like etter at det ble funnet olje i Nordsjøen. Den nye sesongen vil følge de samme personene i tiden etter. Serien er på NRK.

Bildet er av folk i oransje kjeledresser. De står ved en gangbro som spenner fra en brygge og ombord Alexander Kielland.

3. januar var første episode av «Katastrofen Kielland» på TV 2. Den handler om hva som skjedde da oljeplattformen «Alexander L. Kielland» kantret i 1980. Serien er på seks episoder og bruker gamle opptak og intervjuer med overlevende 40 år etter at 123 personer døde.

TV 2 skal også vise sesong to av både «Hamilton» og «Gangs of London» denne våren. Men det er uklart når de skal bli vist.

Bildet er av skuespillerne Maude Apatow og Angus Cloud som sitter i en sofa i serien «Euphoria».

9. januar er det premiere på sesong to av «Euphoria». Serien på HBO Max fikk mye ros for sin første sesong for to år siden. Serien handler om en gruppe ungdommer i USA, og hvordan de må forholde seg til både sex, rus og vold.

10. januar viser NRK først episode av «Mullaen og Meling». Tre mandager på rad kommer en ny episode om mulla Krekar, hans 30 år i Norge og Brynjar Meling sitt arbeid som Krekars advokat.

Bildet er av karakterene Nilsen, GT og Kim fra serien Rådebank. De sitter inne i en bil.

For ungdom med interesse for bil var «Rådebank» viktig. De to første sesongene ga folk innblikk i livet til bilglad ungdom på bygda i Norge. 20. januar kommer de første episodene av sesong tre på NRK.

Bildet er av Jonis Josef i dress som løper på en vei. Bak ham løper Arman Surizehi. Det står to biler parkert på venstre side av dem. Der er det også gress og små trær. Det er et boligområde.

Jonis Josef vant flere priser for «Kongen av Gulset» på NRK. Nå skal han underholde folk på TV 2 Play. Den nye serien heter «Kasko», og starter 26. februar. Josef har vært med på å skrive serien selv, og spiller rollen som Jamal.

Han blir nødt til å få seg en jobb når det blir litt for mye regninger. Den blir i forsikrings-bransjen. Men hvilken side av personligheten er sterkest? Jamal som er glad i en god fest, eller Jamal som vil jobbe hardt?

En annen som har laget en serie hvor hun selv har hovedrollen, er Amy Black Ndiaye. Hun spiller rollen som Odile i «Verden er Min». Serien skal bli sendt på NRK. Ifølge P3 skjer det trolig i februar eller mars.

Den handler om Odile som er i 30-årene, og som må ta noen valg i livet. Hun bruker mye tid på å spille inn musikk med vennen Stian. Denne har hun aldri gitt ut. På samme tid får de fleste av vennene familie. Stian blir spilt av artisten Lars Vaular.

Bildet er Sven Nordin som lener seg fram mens han sitter på huk. I bakgrunnen står en kvinne med kamera, bak et sperrebånd fra politiet.

Hos Viaplay ble hele sesong to av Wisting lagt ut 26. desember. Men for mange har det vært for travelt i jula til at de har fått sett mye på TV. Dermed kan du se hele sesong to når du føler deg klar.

Denne gangen klarer en dømt drapsmann å rømme vekke fra William Wisting i politiet. Det skjer når en granat blir utløst på et mulig åsted i skogen. Flere blir skadet i flukten, og Wisting havner i en intens jakt etter drapsmannen

Bildet er av to damer som står på hver sin side av en døråpning. I åpningen står en person i kaninkostyme, med BDSM-detaljer.

Mange har blitt kjent med svenske Fredrik Backman de siste ti årene. Først skrev han boka «En mann ved navn Ove», som senere ble en film. Nå har han skrevet en ny bok som blir til en serie på Netflix. Den heter «Folk med angst».

I serien blir folk på en husvisning tatt som gisler av en bankraner. Så blir han plutselig borte. Det gjør politiet forbløffet. De mistenker alle og enhver. Premieren var 29. desember.

Siste utgave

På forsiden nå