Kultur

Noen dro til Sverige for å se filmen, snart kan du se den på norske kinoer

«Spider-Man: No Way Home» skulle ha premie på norsk kino før jul. Dessverre ødela korona-reglene for dette, men nå nærmer det seg også en norsk premiere.

Filmen som skulle ha premiere på norsk kino før jul er endelig klar. Den nye filmen om Spider-Man har blitt sett mye verden rundt. Det ble den første filmen siden pandemien startet til å klare én milliard dollar-merket globalt. Det betyr at filmen har tjent inn mer penger enn én milliard dollar.

«Spider-Man: No Way Home» skulle egentlig ha premiere 15. desember. Dessverre for mange fans ble den utsatt som følge av korona-regler.

– Det var ekstremt mange skuffende fans da filmen ble utsatt. Derfor er det ekstra gledelig at den komme en uke tidligere enn vi trodde. Spider-Man blir nok en av de mest sette filmene på kino dette året, vil jeg tro. Det sier Christin Berg. Hun jobber for Nordisk Film Kino.

– Til tross for sen lansering i USA i fjor, ble den en kjempehit. Vi er optimister også her i Norge, det er en ekstrem interesse rundt filmen. Kinobransjen har opplevd mange nedturer under pandemien – og vi trenger attraktive filmer som blir kinovinnere, sier hun.

Noen fans dro til Sverige da premieren ble utsatt i Norge. Det er nok også mange som har forsøkt å unngå å få vite hva som skjer i filmen. Under et intervju med avisa VG svarte Katrine Aamodt dette:

– Ikke søk etter Spider-Man på internett. Vi så at det fungerte ganske fint med den siste James Bond-filmen, så lenge de ikke aktivt søkte etter spoilers. Så håper vi det ikke blir en langvarig utsettelse, vi får se hvordan reglene endrer seg, sier Aamodt. Hun er markedssjef for SF Studios.

Nå er ventetiden endelig over for norske fans. Fredag 21. januar kan du se «Spider-Man: No Way Home» på norsk kino.

---

Kort om saken

  • «Spider-Man: No Way Home» skulle ha premiere på norske kinoer 15. desember.
  • Den ble utsatt som følge av korona-regler.
  • Nå som reglene har lettet, blir det også premiere på Spider-Man 21. januar.

---

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå