Kultur

Snart kan du se disse på skjermen igjen

Oppfinneren Wallace og hunden hans Gromit gjør comeback. Nå kan du snart se de på Netflix.

Wallace og Gromit er en tegnefilm. Vi fikk først se de to figurene på skjermen i 1989. Nå gjør de comeback.

Wallace er en mann. Han jobber med å finne opp ting. Han finner opp mye rart. Wallace har også en hund som heter Gromit.

Begge de to er laget av leire. Det betyr at filmene og seriene må lages på en spesiell måte. Den måten heter stop-motion. Da får noen tid til å endre på bevegelsene til figurene. Det blir som at du tar mange bilder av samme scene, bare i ulike stillinger. Hvis du legger bildene sammen vil det se ut som figurene beveger seg.

Når de kommer på skjermen vil det være første gang vi ser de på 13 år. Det er strømme-tjenesten Netflix som skal produsere den nye filmen.

Den skal ha premiere om to år. Den skal handle om hvordan dagens samfunn blir stadig mer avhengig av teknologi.

Gromit er bekymret for at Wallace stadig blir mer avhengig av oppfinnelsene sine. Til slutt utvikler Wallaces nyeste oppfinnelse sin egen vilje og intelligens. Det fører til at Gromit må slåss mot sterke krefter for å redde sin eier.

---

Kort om saken

  • Wallace og Gromit kom for første gang ut i 1989.
  • Sist gang vi så de på skjermen var for 13 år siden.
  • Nå skal Netflix produsere en ny film med de to leirefigurene. Den kommer om to år.



Strømmegiganten Netflix skal produsere det som blir den sjette filmen i den animerte serien.

Det er gått 14 år siden den siste filmen i rekken, da den Oscar-nominerte kortfilmen «Wallace & Gromit: Den enes død, den andres brød» kom ut i 2008.

Den nye filmen har planlagt premiere i 2024, og handlingen spiller på hvordan dagens samfunn blir stadig mer teknologi-avhengig.

Gromit er bekymret for at Wallace stadig blir mer avhengig av oppfinnelsene sine. Når Wallaces nyeste oppfinnelse «Smart-hagenisse» utvikler sin egen vilje og intelligens, blir det opp til Gromit å slåss mot ulykksalige krefter for å redde sin eier.

(©NTB)

Siste utgave

På forsiden nå