Kultur

Han har klart å bli en av de beste på bare åtte år

Artisten Sebastian Zalo ble virkelig stor for ett år siden. På fredag slipper han nye låter. Der ser han tilbake på hvor han startet.

Sebastian Zalo slipper nye låter på fredag. Han er artist og fikk sitt store gjennombrudd for ett år siden. På den tiden har han blitt en av de beste innenfor sin sjanger.

På de nye låtene ønsker Zalo å se tilbake på hvor han startet. Han og en kompis startet med musikk sammen, men nå er kompisen borte. Det ønsker Zalo å hedre.

– Vi begynte å rappe sammen for åtte år siden. Vi skulle bli kjempestore og klare alt. Popstjerner, kunstnere, musikere, vi skulle ha hele den pakken der, sier Zalo.

Men så døde kompisen Benjamin.

– Da var det som at alle målene vi hadde satt sammen ble skrevet i sten for meg. Nå måtte jeg få det til for oss, vi som skulle bli gamle sammen, sier han.

Rekken med låter som slippes på fredag heter akkurat det, «Vi som skulle bli gamle menn».

Låtene skal forevige minnet om Benjamin Ruud. Barndomsvennen fra Horten, som døde bare 18 år gammel.

Sebastian Zalo ønsker å fortsette historien om hvem Benjamin var, og hvem de var sammen.

– Det var alltid Ruud og Zalo hver dag. Vi skulle bli størst. Da Ruud ble tatt fra meg, så var det bare en mulighet. Vi måtte bli størst, dette måtte vare for alltid, sier Zalo.

Zalo beskriver låtene som «en samling av brev til min gode venn og bror i hjertet».

I fjor ble fikk Zalo flere nominasjoner både til Spellemann og P3 Gull. Han hadde også temalåten til NRKs nye julekalender «Kristiania Magiske Tivolitheater».

---

Kort om saken

  • Sebastian Zalo har blitt en av de beste innenfor sin sjanger på kort tid.
  • På fredag slipper han nye låter.
  • De skal hedre hans døde kompis Benjamin Ruud.

---

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå