Kultur

Munchmuseet med moro for barn og unge

Lørdag 5. februar starter det nye Munch-museet et eget program for barn. Først ut er utstillingen «Hjernelabyrinten».

Lørdag åpner utstillingen «Hjernelabyrinten» på Muchmuseet i Bjørvika i Oslo. Det er startet på et eget program for barn og unge.

Utstillingen er et samarbeid med kunster Jennie Bringaker. Hun har skapt et verk som skal få publikum til å være kreativ. Ideen kom fra en historie om Edvard Munch. Det skriver museet i en presse-melding. Historien er fra da Munch var en liten gutt. Da brukte han en bit av kull til å tegne en stor tegning midt på det nyvaskede gulvet til tante Karen. Men han fikk ikke kjeft. Isteden fikk han skryt for bildet han hadde laget, skriver museet.

«Hjernelabyrinten» er første del i en serie av kunstverk. Den heter «Kom tenk med oss!». Serien består av installasjoner hvor publikum blir invitert inn.

Museet ønsker å satse på et ungt publikum, skriver de. De planlegger forestillinger for babyer, Barnas kunstdag og Mini-Munch-festival.

I år byr museet på programmet «Munch ung». Det passer for ungdommer mellom 14 og 19 år. Det blir alt fra samtaler med unge innen kultur til feiring og musikk.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå