Kultur

Oscar frir til folket

De som arrangerer prisutdelingen Oscar vil la publikum stemme frem sin favorittfilm ved hjelp av Twitter. Hvem som vant får du vite under selve utdelingen.

Du kan stemme på din favorittfilm ved hjelp av Twitter under prisutdelingen Oscar. Bruk emneknaggen #OscarsFanFavorite eller gå inn på et eget nettsted for å stemme.

Blant de som stemmer skal det også plukkes ut noen vinnere. De skal få reise til Oscar-utdelingen neste år. De får også kanskje presentere en pris under utdelingen. Det er bare amerikanere som kan vinne, sier Oscar-akademiet.

Du kan også bruke emneknaggen #OscarsCheerMoment. Der kan du stemme fram øyeblikk på film som fikk deg til å juble på kino. Også her kan du vinne priser.

De siste årene har færre folk sett på Oscar-sendingen. Det er nok også derfor de nå prøver å få tak i et større publikum.

Få av de største filmene er nominert til Oscar. Av de som tjente mer enn nesten 900 millioner norske er det kun filmen «Dune» som er nominert. Den kan vinne beste film.

– Vi er glade for å være sammen med Twitter for å hjelpe til med å engasjere publikum. Det sier Meryl Johnson. Hun er sjef for digital markedsføring for Oscar.

Oscar-gallaen skjer søndag 27. mars.

---

Kort om saken

  • Prisutdelingen Oscar blir arrangert søndag 27. mars.
  • De siste årene har færre folk sett på sendingen.
  • Derfor prøver de nå å engasjere folk med å bruke Twitter.

---

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå