Kultur

13 gode TV-serier for våren

Snart vil sola konkurrere med skjermen. Men TV-våren byr på mange godbiter for den som liker å være inne.

Tenker du at sofakroken blir god å finne, selv om dagene blir lysere? NTB har tatt en titt på vårens TV-serier.

Du kan blant annet ta turen til Baltimores gater i USA. TV-serien «We Own This City» har premiere 26. april. Den handler om byens politi.

– Det er enkelt å jobbe i Baltimore. Det er enkelt å bevege seg rundt. Og vi har et godt forhold til bysamfunnet. Mennesker kommer ut av bygningene og snakker med oss, sier George Pelecanos i et intervju med NTB.

Han og David Simon har skapt serien.

Jon Bernthal spiller korrupt Baltimore-politi i «We Own This City». Foto: HBO

Her er noen TV-serier denne våren:

«Slow Horses» (Apple TV)

Gary Oldman spiller sjef i en avdeling i britisk etterretning. Gjengen hans er klønete spioner. De havner ofte i situasjoner med action.

«The Outlaws» (Amazon Prime)

Dette er en komiserie om en pussig gjeng. Spilt av blant andre Stephen Merchant og Christopher Walken. De må trå til med samfunns-tjeneste sammen.

«Vi i villa» (Discovery+)

Mattias Nordkvist spiller en mann som mistrives der han bor. Datteren blir mobbet. Og da mister han all kontroll. Han begynner å trakassere naboene. Henrik Schyffert har regissert den svenske serien.

«Tokyo Vice» (HBO Max)

Ansel Elgort spiller amerikansk journalist. Journalisten tar seg inn i japansk mafia. Michael Mann har regissert seriens første episode.

«Anatomy of a Scandal» (Netflix)

Sienna Miller spiller Sophie, konen til en politiker. Ektemannen hennes blir anklaget for en grov forbrytelse. Serien er laget ut fra en bok.

«Roar» (Apple TV)

En serie som har åtte episoder. Disse står fritt. De beskrives som «mørke og morsomme feministiske fortellinger». Nicole Kidman er med i serien.

«Russian Doll», sesong to (Netflix)

Den nye sesongen starter med en forvirret Nadia. Hun baler med tiden i en T-bane-stasjon.

«Gaslit» (premiere 24. april, Starz play)

Sean Penn spiller president Nixons justisminister. Julia Roberts spiller kona, Martha. Serien skildrer de mer ukjente sidene ved Watergate-skandalen.

«We Own This City» (premiere 25. april, HBO Max)

Serien handler om politiets oppturer og nedturer i Baltimore. Manuset er blant annet skrevet av David Simon. Han skapte «The Wire».

«The Offer» (premiere 28. april, Paramount+)

Serien skildrer Albert S Ruddys erfaringer med å lage filmen «Gudfaren». I rollene ser vi blant andre Miles Teller, Matthew Goode og Juno Temple.

«Shining Girls» (premiere 29. april, Apple TV)

I denne serien spiller Elisabeth Moss en reporter. Hun undersøker en rekke drap i Chicago i USA. De viser seg å ha koblinger til hennes egen fortid. Serien bygger på romanen «The Shining Girls», signert Lauren Beukes. Handlingen er i serien satt til nåtid.

«Clark» (premiere 5. mai, Netflix)

Forbryteren Clark Olofssons utrolige liv er blitt TV-serie. Bill Skarsgård spiller hovedrollen.

«Stranger Things», sesong fire (premiere 27. mai, Netflix)

27. mai er det premiere på fjerde sesong av «Stranger Things». Dette er nest siste kapittel ut. Serien er fylt med 80-tallet og det overnaturlige.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå