Kultur

Subwoolfer håper Europa er klar for en skikkelig fest

Subwoolfer reiser til byen Torino i Italia i helgen. De skal gjøre seg klare for finalen i Eurovision.

Norge — Duoen består av to karakterer som kaller seg Jim og Keith. Torsdag møtte de presse før de skulle reise til Italia. Men det er fortsatt ukjent hvem som skjuler seg bak maskene til de to. Det vil de holde hemmelig også i tiden framover.

Maskene er gule, og fargen blir mye brukt i showet deres. De synger også om å gi bananer til en ulv. Derfor var det nok ingen overraskelse at de delte ut bananer, sjokolade-bananer og gul brus til journalistene.

De to artistene sa ingen ord selv. Men de har en egen talsperson. Carl-Henrik Wahl snakker på vegne av de to. Han kaller seg tolken deres.

– Vi er stolte av å få representere Norge. Vi er stolte av å få gjøre dette. Vi er så glade for at vi kan få lov til å stå på scenen i Torino og spre glede, sier Wahl på vegne av de to.

Det er mange som har prøvd å gjette hvem de to ulvene er. De har laget låten «Give That Wolf a Banana» sammen med DJ Astronaut. Duoen i Subwoolfer påstår de møtte hverandre for 4,5 milliarder år siden. Den gang var månen egen planet, ifølge dem.

De reiser til Torino lørdag. Søndag skal de ha den første prøven på scenen i Pala Olimpico i byen. Før det prøver de to å få slappet av litt.

– Vi prøver å gjøre som jordboere flest og bare leve et vanlig liv. Vi står på sparkesykkel og er i svømmehallen, sier de ifølge Wahl.

Norge er med i den første semifinalen. Den skal være tirsdag 10. mai. Ifølge flere spillselskaper skal Norge ha en veldig god sjanse til å få en plass i finalen 14. mai.

De har et klart budskap om hvorfor folk skal stemme på dem.

– Vi har laget en låt som har et dypt budskap. Det er mange lag i teksten. Folk kan gjøre denne låten til et ikon for seg selv. Vi håper Europa er klar for en skikkelig fest etter to år med korona-regler, sier Wahl.

Italia er arrangør av Eurovision Song Contest i år. Det er fordi Måneskin vant finalen i Rotterdam i Nederland i fjor.

Siste utgave

På forsiden nå