Kultur

Elizabeth Olsen tror hun kan være litt norsk

Selv om etternavnet hennes er norsk, er hun fra USA. Hun vet ikke hvor norsk hun faktisk er.

Hun har et av de mest vanlige norske etternavnene. Elizabeth Olsen er en amerikansk skuespiller. Hun har nok norsk slekt, men hvor norsk hun er, vet hun ikke.

– Jeg vet ikke hvor norsk jeg er. Jeg vet ikke hvor langt det går tilbake. Det sier hun til nyhetsbyrået NTB.

Hun skylder på familien sin.

– Jeg kjenner ikke den delen av slekta mi. Familien min har ikke vært så flink med kommunikasjon gjennom generasjonene, sier Olsen.

Olsen er en kjent skuespiller. Hun er lillesøsteren til Ashley og Mary-Kate som også er skuespillere. De er tvillinger og er kjent fra serien «Under samme tak».

Nå er det lillesøster som får mest oppmerksomhet.

Hun spiller nå en Marvel-superhelt. Hun heter Wanda Maximoff, men blir også kalt Scarlet Witch. Onsdag 4. mai kommer en ny Marvel-film ut på norsk kino. Den heter «Doctor Strange in The Multiverse of Madness».

– Jeg har hatt litt av en reise fra jeg var 25 år. Og veksten jeg har hatt som kvinne, ønsket jeg å overføre til rollen, sier Olsen.

Hun sier at du får en annen trygghet når du bli 30 år. Det ønsket hun også at rollen hennes skulle føle.

Som de fleste Marvel-filmer handler det om kampen mellom gode og onde krefter. Filmen handler om en doktor som kan styre tiden. Han kan også endre dimensjoner, slik at folk kan møte på ulike versjoner av seg selv.

Det har fått Olsen til å tenke hvilke valg hun har tatt.

Hun mener at ting er veldig tilfeldig. Hadde hun kommet inn på førstevalget sitt som skole, ville nok livet vært annerledes.

Selv om hun ikke vet hvor norsk hun er, har hun noe oversikt over slekta.

– Oldemoren vår er fra Italia. Så langt tilbake har jeg oversikten. På et senere tidspunkt har jeg lyst til å se mer på det, sier hun.

---

Kort om filmen «Doctor Strange in The Multiverse of Madness»

  • Amerikansk superheltfilm fra 2022.
  • Michael Waldron og Jade Bartlett har skrevet manus.
  • Sam Raima har regissert filmen.
  • Du kan se den på kino fra onsdag 4. mai.
  • Benedict Cumberbatch har hovedrollen. Vi får også se Elizabeth Olsen, Chiwetel Ejiofor, Benedict Wong, Xochitl Gomez, Michael Stühlbarg og Rachel McAdams.

---

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå