Kultur
Bildet viser Robbie Williams som synger. Han har en svart genser. Han holder en mikrofon i en hånd og holder den andre i været. Det er et juletre i bakgrunnen. Foto: AP

Robbie Williams vil synge i Eurovision neste år

– Jeg er stor fan, sier Robbie Williams om finalen i Eurovision neste år.

– Jeg har faktisk har meldt meg til arrangørene allerede. Jeg har ingen plan om å delta på vegne av Storbritannia. Jeg vil underholde i pausen, slik som Madonna og Justin Timberlake. Jeg elsker Eurovision. Jeg er en stor fan. Det sier Robbie Williams til kanalen BBC Radio 1.

Han mener det er et enkelt og genialt konsept.

– Finn en god låt. Få noen som er bra til å fremføre den. Så gjør vi det virkelig bra. Uten de to tingene kommer vi sist. Null poeng, sier Williams. Han var egentlig hos BBC for å snakke om at han skal lage et nytt album med musikk.

Robbie Williams har laget 12 album i studio fra før. Dette er nummer 13. Det forrige han laget var i 2019. Den hadde jul som tema. Det nye albumet inneholder noen av de mest populære låtene hans. De har han tolket på en ny måte. Det gjør han for å feire 25 år som soloartist.

Tittelen på albumet blir «XXV». Det er 25 med romertall. Der skal han ha med låter som «Angels», «Millennium» og «No Regrets». Han skal ha med orkester på flere av låtene. Også på låter som ikke har hatt det fra før.

Orkesteret heter Metropole Orkest. De er fra Nederland. De spiller både jazz, pop og som et mer vanlig orkester.

Han har også laget flere nye sanger. Den heter «Lost». Den skal handle om livsstilen til Robbie Williams på 90-tallet. Da levde han et vilt liv i luksus. «Disco Symphony», «More Than This» og «The World And Her Mother» er også noen nye sanger.

– Det feirer mange av de låtene jeg liker best fra de siste 25 årene. Hver eneste låt har en egen plass i hjertet mitt. Derfor var det veldig moro å spille dem inn på nytt. Jeg gleder meg til dere alle får høre det, sier Williams.


Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå