Kultur
Bildet er bandet Kalush Orchestra som står på scenen og tar imot trofeet etter at de vant finalen i Eurovision Song Contest i Pala Olimpico i Torino i mai. De har med seg ukrainske flagg. Foto: Heiko Junge / NTB

Det blir ingen Eurovision i Ukraina i 2023

Det er for utrygt i Ukraina til at det er mulig å ha Eurovision-finalen der neste år. Det sier Den europeiske kringkastingsunionen (EBU).

EBU har undersøkt om det er mulig å arrangere sangkonkurransen i Ukraina neste år. De ville jobbe med Suspilne movlennja, som tidligere het UA:PBC. De var med på arrangere Eurovision i både 2005 og 2017. Men blir ingen reprise i 2023.

I en pressemelding sier EBU at de har vurdert saken nøye. Men med krigen i Ukraina er det umulig å garantere for både sikkerhet og drift slik det kreves av en arrangør.

Ukraina vant Eurovision i 2022. De deltok med sangen «Stefania» av Kalush Orchestra. Storbritannia ble nummer to. De deltok med Sam Ryder og sangen «Space Man».

Det er tradisjon for at vinneren av finalen skal være vert det neste året. Men nå ønsker EBU at Storbritannia skal være vert, siden det var umulig for Ukraina.

– Vi vil nå snakke med kanalen BBC for at de kanskje skal være verter for Eurovision i 2023 i Storbritannia, sier EBU.

De sier også at det er et mål å få få satt fokus på Ukraina under showet i finalen neste år, selv om den må skje et annet sted.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå