Kultur

Jonas Benyoub ble årets stjerneskudd

Oslo-rapperen Jonas Benyoub fikk prisen «Årets stjerneskudd» på Bylarm-festivalen lørdag.

Bylarm-festivalen ble arrangert på lørdag. Festivalen begynte i 1998 i Trondheim. De siste årene har det blitt arrangert i Oslo hver september.

Arrangementet varer i tre dager. Det er seminarer og foredrag på dagen. På kvelden er det konserter. Nye og ukjente band får prøve seg. Mange fra bransjen i Norge og Skandinavia deltar.

Jonas Benyoub vant prisen for «Årets stjerneskudd». Han vant 500.000 kroner.

Han kommer fra Ellingsrud i Oslo. Benyoub har vært i musikkbransjen en stund. Men han har fått oppmerksomhet den siste tiden. For det første albumet hans «ZeroLove». Også fordi han har vært med på Karpe-prosjektet «Omar Sheriff».

Metteson ga han prisen. Han vant i fjor. Mange kjente artister har vunnet tidligere. Blant annet Aurora, Sondre Lerche og Kvelertak.

Benyoub var nominert sammen med 11 andre artister. Bo Milli, Drongo, Ayka, Makosir, Jon Ranes, Marstein, Michelle Ullestad, Synne Vo, Witch Club Satan, Siyabång og William Gamborg.

Malin Kulseth var juryleder. Hun fortalte at egentlig skulle ti artister være nominert. Men de hadde ikke klart å velge kun ti.

Juryen hadde flere krav til artistene. De ønsket at artisten hadde god oppbygging mot festivalen. Og at artisten hadde klart å engasjere både publikum og presse og sosiale medier.

Dette skulle si noe om artisten var klar for et større gjennombrudd.

Nå skal Jonas Benyoub også jobbe med et nytt prosjekt. Det er et samarbeid mellom Litteraturhuset i Oslo og Deichman bibliotek.

Rapperne Arif (f.v.), Jonas Benyoub og Siyabång skal snakke tekst i en ny arrangementsrekke som er et samarbeid mellom Litteraturhusett i Oslo og Deichmanske bibliotek. Foto: Handout

Det er arrangementer som heter «Hør på teksten». Benyoub er én av tre rapperne som skal være med. De skal snakke om tekstarbeidet sitt. Rapperne skal forklare hvordan de skriver og hva de skriver om.


Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå