Kultur

Lizzo kommer til Norge for første gang

Lizzo kommer til Norge på sitt aller første besøk.

Artisten Lizzo kommer til Norge neste år. Hun skal stå på scenen i Oslo Spektrum fredag 17. februar. Da skal hun ut på turneen «The Special Tour».

Albumet hennes nådde andreplass på Billboardlisten. Det er hittil det høyeste plasserte albumet av en kvinnelig artist i 2022.

Hun holder med på en turné i Nord-Amerika. Så skal hun til 15 europeiske land. Hun drar først til Oslo, før hun fortsetter i byer som København, Paris og Berlin. Hun avslutter Europa-delen av turneen i London.

Konserten blir den første store i Norge. Hun holdt en intimkonsert for spesielt inviterte i Oslo i 2019, skriver avisa VG.

Lizzo heter egentlig Melissa Viviane Jefferson. Hun fikk gjennombrudd i 2019 med sangen «Truth Hurts.» Etter det har musikkarrieren fortsatt i høyt tempo.

Hun har vunnet tre Grammy-priser. Hun vant også Emmy-prisen for realityen «Lizzo’s Watch Out for The Big Grrrls». Serien handlet om plus size-dansere som kjempet om få jobb i Lizzos show.

Under premieren på programmet laget Lizzo en danse-utfordring på TikTok. Hun brukte emneknaggen #LizzosBigGrrrls. På bare seks dager fikk emneknaggen over 3,5 milliarder visninger. Det skriver VG. Lizzo har snakket mye om kroppspositivisme.

Lizzo måtte endre et ord i teksten på sangen «Grrrls». I den originale teksten hadde hun først med ordet «spaz». Det reagerte fansen hennes på.

Ordet blir også brukt nedlatende om personer med funksjons-nedsettelser, skriver kanalen TV 2. Flere sa de var skuffet og sjokkert over ordvalget.

Popstjernen tok fort til seg kritikken. Hun slapp raskt en ny versjon av låten uten ordet.






Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå