Kultur

Slik var dagen i Hæren for Prinsesse Ingrid Alexandra

Prinsesse Ingrid Alexandra fikk prøve mye forskjellig da hun var på besøk hos Hæren denne uka.

Prinsessen fikk det som ble kalt «drømmedager» da hun ble 18 år gammel. Hun hadde fra før vært én dag hos Sjøforsvaret og én hos Luftforsvaret. Tirsdag var hun hos Hæren.

Det skjedde i Setermoen leir i Indre Troms. Der fikk hun prøve seg på flere ulike aktiviteter for å se hvordan de ulike delene av Hæren jobber, ifølge Kongehuset.

Prinsessen fikk delta på en rekke aktiviteter for å få et godt innblikk i hvordan de ulike bataljonene jobber, ifølge Kongehuset.

Prinsesse Ingrid Alexandra besøkte Brigade Nord på Setermoen i Bardufoss tirsdag. Der ble hun med Sanitetsbataljonen på øvelse. Foto: Heiko Junge / NTB POOL

Da hun var med Sanitets-bataljonen fikk hun være med på en øvelse som en av laget. De øvde på at en soldat var blitt skadd i en eksplosjon, og måtte bli hjulpet bort gjennom snøen på båre. Prinsessen og de tre andre i laget fikk denne personen i sikkerhet. Hun fikk etterpå informasjon om kjøretøy som kan bli brukt til å evakuere folk.

Prinsessen fikk også være med å kjøre ulike panservogner og stridsvogner sammen med Panser-bataljonen.

Prinsesse Ingrid Alexandra besøkte Brigade Nord på Setermoen i Bardufoss tirsdag. Der skjøt hun artilleri fra en CV90 panservogn. Foto: Heiko Junge / NTB POOL

Det var også tid til et møte med andre på samme alder. Mange av de er inne for å gjennomføre sin førstegangs-tjeneste.

Sist uke var hun hos Sjøforsvaret. Der fikk også prøve seg på førstehjelp, og fikk prøve å føre et fartøy. Hun var også om bord flere av skipene de har.

I dag er det kong Harald som er øverstkommanderende i Forsvaret. Kronprins Haakon blir det når han tar over som konge. Og det kan skje med Ingrid Alexandra som dronning.

I fjor høst var det flere spørsmål om hun skal gjennomføre militærtjeneste selv. Da ble det sagt at det var uklart hva som skjer etter at prinsessen er ferdig med videregående.

– Det er ingen krav i Grunnloven om hvilken utdanning statsoverhodet må ha. Prinsessen ser fram til å lære mer om Forsvaret, sa Sven Gj. Gjeruldsen den gangen. Han er kommunikasjonssjef ved Slottet.

Ingrid Alexandra går nå siste året på Elvebakken videregående skole i Oslo. Hun skal være russ til våren.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå