Kultur

Her er årets påskekrim på TV

Britene kan å lage krim. Men det kan også svenskene. De forsøker å løse to brutale drap.

Annie og Mia er på vei til et kollektiv. Der skal de starte et nytt liv. På veien ser de et telt. Inne i teltet ligger to døde turister. Noen har stukket dem til døde med kniv. Hvem gjorde det? I 20 år er det ingen som vet.

TV-serien «Hendelser ved vann» har fått mye skryt, ifølge kanalen NRK. Den er mulig å se hos dem allerede nå. TV-serien er svensk. Kerstin Ekman har skrevet romanen den er laget etter.

Påsken 2023 har mye drap å by på. Drapene trenger en løsning. For det ingen påske uten krim. Enten på TV, i bokform eller podkast.

På NRK kan du også få med deg «Nedgravde hemmeligheter» sesong fem. Etterforsker Sunny har fått en ny sjef. Et avkuttet ben blir funnet i et hus. Sunny og sjefen Jessica tar saken.

Liker du TV-serien «Shetland»? Den har allerede vært med oss noen sesonger. Denne påska er det klart for sjette sesong. NRK sender den.

Britene er kjent for krim. Har du fått med deg TV-serien «Hidden Assets»?

Emer Berry er en irsk etterforsker. Hun oppdager noe mystisk om en pose diamanter. Den kan knyttes til flere angrep med bomber i Belgia. Hun må motvillig samarbeide med en politimann i Belgia. Hensikten er å stanse et nytt angrep, skriver kanalen TV 2. De sender serien.

Også strømme-tjenester byr på mye krim. Noe gammelt, noe nytt.

Kanalen Viaplay har en lang liste. Sortert etter hvem som får best karakter (hos IMDB), er «Fargo» på topp. Den handler om bedrag, intriger og mord i iskalde Minnesota. TV-serien «Veronica Mars» er også blant de populære. Hun er etterforsker om natta, og skoleelev om dagen.

Også HBO Max satser på krim. TV-serien «Perry Mason» er et naturlig valg i påsken, ifølge Nettavisen. De anbefaler også «Luther».

Hva kan Netflix tilby? «Unseen» er en helt ny krimserie. En renholder leter desperat etter mannen sin. Samtidig henter en gruppe forbrytere fram gamle tragedier, skriver strømme-tjenesten.

Bildet viser skuespillere i Broen.

Er du glad i nordisk krim, kan kanskje «Broen» være noe for deg. Første sesong kom ut for over ti år siden. Folk elsker den fortsatt.

---

Fakta: Påskekrim

  • Krim hører påsken til.
  • Kanaler og strømme-tjenester har ulike TV-serier å by på.

---Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå