Kultur

En ny serie viser et uventet vennskap

En influenser som virker overfladisk, møter en kvinne med Downs syndrom. Kan disse to ha noe til felles?

I den nye serien «Cammo» møter seerne influenser Cammo. I første episode går hun personlig konkurs. Hun har glemt å skatte av alt hun har fått gratis. Hun skylder tre millioner. Leiligheten hennes blir tvangssolgt.

Serien går på kanalen NRK.

Cammo må dra til etaten Nav for å få hjelp. Hun får beskjed om at hun må få seg en jobb. Hun ender opp med å bli støttekontakt for Kamilla, som har Downs syndrom.

Cammo er nominert i Vixen Awards. Det er forskjellige priser som blir delt ut til influensere. Dette har vært hennes store drøm lenge.

Men livet hennes endrer seg. Og Kamilla blir en stor del av det. De to er veldig forskjellige. Men de utvikler et vennskap.

Cammo blir spilt av Caroline Glomnes. Hun har også laget serien. Hun har selv jobbet som støttekontakt. Det var slik hun fikk ideen til denne serien, skriver NRK i en pressemelding.

Glomnes forteller at hun jobbet som skuespiller i noen år. Så fikk hun behov for å gjøre noe som ikke kun handlet om seg selv.

– Da ble jeg støttekontakt for Linda, som har Downs syndrom. Det er vårt vennskap og erfaringene som er inspirasjonen til «Cammo», sier Glomnes i pressemeldingen.

Kamilla blir spilt av Katelyn Garbin. Hun var tidligere utøver i sporten rytmisk gymnastikk (RG). Hun har fått over 40 gull i idretten. I dag er hun hovedtrener i RG for Stabekk turnforening.

Som idrettsutøver er Katelyn vant til å være på TV. Men rollen som Kamilla er hennes første jobb som skuespiller.

– Jeg har vært mye på TV før, men kun som meg selv. Som skuespiller har jeg fått muligheten til å være noen andre enn Katelyn. Det har vært veldig gøy, sier Garbin.


Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå