Kultur

Taylor Swift – artisten «alle» snakker om

Mange snakker om artisten Taylor Swift. Nå har magasinet Time kåret henne til årets person.

Taylor Swift er en superstjerne fra USA. Magasinet Time kårer henne til årets person. I fjor var det Ukrainas president som ble årets person.

Kåringen handler om hvem som påvirker og betyr mye akkurat nå. Time mener at i 2023 er det Swift. Hun er en veldig god historie-forteller, mener de.

– Ingen annen person på denne jorda kan akkurat nå treffe så mange mennesker, skriver Time.

Swift er født i 1989. Hun vokste opp i delstaten Pennsylvania. Hun begynte tidlig å spille gitar og skrive sanger. I starten gjorde hun det bra i sjangeren country.

Allerede som 14-åring fikk hun avtale med et musikkforlag. Hun flyttet til Nashville. Byen som er kjent for countrymusikk. Swifts første singel het «Tim McGraw». Hennes første album kom ut i 2006.

De siste ti årene har hun vært en av verdens største popstjerner. Hun er også et forbilde for kvinner, ifølge Store norske leksikon.

Nå er Swift også pensum på universiteter i USA. Det skriver avisa Aftenposten. Hos universitetet Harvard heter emnet «Taylor Swift og hennes verden».

– Hun er en betydelig artist i vår samtid. Hun er mer populær enn alle andre store artister i vår samtid. Unntatt Beyoncé, sier Stephanie Burt til avisa. Burt er professor ved Harvard.

Som årets person hadde Swift konkurranse. Flere andre var nominert. Blant andre president Vladimir Putin i Russland. Også dukken Barbie var på lista, skriver NTB.

---

Fakta: Hvem er Taylor Swift?

  • Taylor Swift er en amerikansk artist.
  • Swift er kjent for musikk innen både country og pop.
  • Hun er født 13. desember 1989.
  • Swift er i disse dager på turné. Hun er kjæreste med Travis Kelce. Han er en amerikansk fotballspiller. I oktober holdt de hender for første gang i offentligheten.

---Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå