Kultur

– Akkurat slik jeg drømte om

53 år gamle Guri Schanke er kjent som skuespiller og sanger. Men hun har aldri gitt ut et album. Fredag kommer hennes første.

Sanger og skuespiller Guri Schanke er klar med sitt første album. Det heter «Ut av mitt hjerte» og kommer fredag. Her synger hun sanger av blant andre Finn Kalvik, Marius Müller og Anne Grete Preus.

– Albumet har blitt slik jeg drømte om. Jeg håper det tar lytteren med på en reise. Albumet har vært i hjertet mitt lenge nå, sier artisten i en pressemelding.

Schanke er et kjent fjes for mange. Spesielt for folk som liker teater og revyer. I 1988 var hun med i den norske versjonen av stykket Les Misérables. Og i seks år spilte hun Gudrun i Spelet om Heilag Olav.

Også på TV-skjermen har hun lang erfaring. Hun var med i TV-serien Hotel Cæsar og i programmet «Skal vi danse» på TV 2. Hun har også vunnet den norske finalen av Melodi Grand Prix.

Schanke var i mange år gift med komikeren Øivind Blunck. De gikk fra hverandre i 2008. Men i 2014 serverte avisa Dagbladet denne overskriften: «Guri Schanke og Øivind Blunck er sammen igjen». Men det var nok bare på scenen.

Schanke er kjæreste med Dag Hvaring.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå