Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Aksel Hennie i Hollywood-film

Norske Aksel Hennie spiller en rolle som astronaut i den amerikanske storfilmen «The Martian».

Fredag 2. oktober har «The Martian» premiere på kino i Norge. Det er en science-fiction-film. Den hadde stor festpremiere i London i Storbritannia i forrige uke.

Norske Aksel Hennie spiller i filmen. Han har rollen som astronauten Alex Vogel. Den kjente skuespilleren Matt Damon spiller hovedrollen som astronauten Matt Watney.

Aksel Hennie sier til avisa VG at skuespillerne i filmen ble en sammensveiset gjeng.

– Matt Damon er en god kollega. Man kunne sikkert blitt litt satt ut av å jobbe med disse folkene, men det tillater de ikke. Matt og de andre er åpne og sjenerøse, sier Hennie.

«The Martian» handler om en romferd til planeten mars. De andre astronautene tror Mark Watney er død etter en voldsom storm.

Derfor blir Watney forlatt av de andre. Men det viser seg at han har overlevd og er nå alene igjen på mars. Han må finne en måte å holde seg i live på. Samtidig må han gi beskjed til jorda om at han lever.

VG anmeldte «The Martian» i forrige uke. Filmen får karakteren fem av seks. Avisa skriver at Aksel Hennie er strålende i filmen.

– Det er ingen stor rolle, men viktig og tydelig nok. Dette blir garantert ikke hans siste Hollywood-eventyr, skriver VG.

LES MER HER: Hennie får stor rolle