Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Alle elsker «Lilyhammer»

Onsdag så over 1 million nordmenn Steven Van Zandt i serien «Lilyhammer». Og amerikanerne er klare for suksessen.

NRK-serien «Lilyhammer» er spilt inn på Lillehammer. Skuespiller Steven Van Zandt har hovedrollen i serien. Han er mest kjent som figuren Little Steven i serien «Sopranos». På Lillehammer er han en mafiaboss som gjemmer seg. Og det får selvsagt følger. Han starter opp en bar, og med den følger en del virksomhet som bryter med norsk lov. Trond Fausa Aurvåg, Steinar Sagen, Sven Nordin og Marian Saastad Ottesen er norske, kjente skuespillere som er med.

998.000 personer så første episode. Det er tidenes beste seertall for en norsk drama-premiere. Onsdag så enda flere seien. Den ble sett av 1.024.000 nordmenn, ifølge NRK.

6. februar får amerikanere se serien. Det er via nettstedet Nettflix. Der er 23 millioner mennesker brukere. Men onsdag var det førpremiere på serien i USA.

– Jeg elsket den. Dden var morsom, sa Bruce Springsteen til nettstedet Speakeasy. Det skriver nettavisa VG Nett. Van Zandt var også på premieren sammen med kona.

Tv-serien ble først stoppet i Norge før den var sendt. Årsaken var at det var plassert ut produkter i serien som var reklame. Det er ikke lov i Norge. Nå er disse bildene redigert bort, og serien sendes som normalt.