Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Alle snakker om genseren til James Bond

De første bildene fra filmen «Spectre» er kommet. Men folk er mest opptatt av genseren til James Bond.

Nylig kom de første bildene fra filmen «Spectre». filmen «Spec er den nyeste filmen om agenten James Bond. Den har premiere 6. november.

Men folk er mest opptatt av antrekket til James Bond. Folk er vant til å se Bond i dress eller smoking. Men på reklameplakaten har han på seg en bukse og en høyhalset genser.

Genseren er blitt en snakkis på internett. Bond blir sammenlignet med både Apple-gründeren Steve Jobs og skuespilleren Steve McQueen. Noen gjør narr av antrekket.

– «Glem jakken. La oss gå for en høyhalset genser i stedet.» Det er noe Bond aldri sa, skriver nettavisa Huffington Post.

Men slike gensere er brukt mange ganger før, sier andre. Genseren er en tydelig kopi av antrekket til Roger Moore i «Å leve og la dø» fra 1973, mener britiske Express. Til og med det brune hylsteret til våpenet er likedan som i den gamle Bond-filmen.

Også Sean Connery og Pierce Brosnan brukte høyhalset genser da de spilte Bond, påpeker magasinet GQ. I tillegg bruker tegneserie-agenten Archer slike gensere. Archer er inspirert av Bond.

All blesten kan føre til mer salg av høyhalsede gensere. Menn er ivrige etter å stjele stilen til James Bond, skriver britiske Cambridge News. Men akkurat denne genseren blir kanskje ikke en bestselger.

– Genseren fra N.Peal selges til den stive prisen av 2.400 kroner. Det blir kanskje litt for dyrt for noen, skriver avisa.

Innspillingen av «Spectre» startet i slutten av 2014. Dette er den 24. Bond-filmen. Her må Bond igjen kjempe mot den kriminelle organisasjonen Spectre. Bond har ikke kjempet mot Spectre siden «Diamanter varer evig» fra 1971. Men den store Spectre-skurken kalt «Number 1» dukket også opp i «Kun for dine øyne» fra 1981.

Skurken i denne filmen heter Oberhauser. Han spilles av Christoph Waltz fra Østerrike. 50 år gamle Monica Bellucci fra Italia blir den eldste Bond-piken noensinne. Hun spiller den mystiske Lucia Sciarra. 29 år gamle Léa Seydoux fra Frankrike er den andre Bond-piken. Hun spiller psykologen Madeleine Swann.

LES MER HER: Dette ser du på kino i 2015