Kultur

Alt klart for bryllupsfest

3.500 gjester, 4 tonn fyrverkeri og 200 spesialbygde biler. Det blir dyrt når fyrst Albert av Monaco får sin brud.

Fredag gifter fyrst Albert av Monaco seg med sin kjæreste Charlene Wittstock. Den 33 år gamle svømmeren fra Sør-Afrika blir den nye fyrstinnen av Monaco. Hun er dobbelt så heldig som vanlige bruder. Hun må nemlig si «ja» til Albert to ganger.

Fredag gifter de seg første gang. Det er en borgerlig seremoni. Det er for at ekteskapet mellom dem skal være gyldig etter loven. Så kan de gifte seg i kirken etterpå. Dette er en helt vanlig i flere katolske land. Fyrst Albert er katolikk. Charlene Wittstock har blitt katolikk før bryllupet. Det skriver nettstedet nrk.no.

Mange kongelige og kjendiser er invitert. Kronprins Haakon og Mette-Marit er allerede på plass i Monaco. Svenske kong Carl Gustav tar med seg kona og døtrene. Det er til det lille landet på grensen til Frankrike.

Bryllupet i kirken skjer lørdag. Det starter i palasset i Monaco med 3.500 gjester. Så setter gjestene seg i 200 spesialbygde biler for å bli kjørt til kirken. Langs veien står flere hundre tusen mennesker for å feire brudeparet.

nrk.no og NRK1 sender direkte fra bryllupet i Monaco lørdag fra kl 16.30.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå