Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Åpner med Albert

Selveste Albert Åberg løper rundt på det store lerretet når barnefilmfestivalen Cinemagi åpnes under filmfestivalen i Haugesund.

Filmen «Hokus Pokus Albert Åberg» er valgt som åpningsfilm under barnefilm-festivalen i Haugesund, skriver nyhetsbyrået NTB. Festivalen åpner onsdag 17. august i år.

Dette er den første helaftens animasjons-filmen om barnefiguren Albert Åberg. Figuren er skapt av Gunilla Bergstrøm. Barn kjenner figuren best gjennom svenske barnebørker.

Torill Kove vant Oscar for beste animerte kortfilm i 2007. Det var for filmen «Den danske dikteren». Kove har regissert den nye Albert Åberg-filmen.

I filmen har Albert begynt på skolen. Det han ønsker seg aller mest til bursdagen sin, er en hund. Men pappa synes han er altfor liten til å ta et så stort ansvar. Albert gjør alt han kan for å overbevise pappa om at han tar feil. Det er at han kan få hunden han ønsker seg.

Det er svenske Timbuktu som har laget tittellåten til filmen. Hip-hop-artisten har med seg de norske barna som har stemmene i filmen. De er korister på låten.

«Hokus Pokus Albert Åberg» lanseres samtidig i Norge og Sverige. Filmen har premiere i Danmark til jul. Etter nyttår skal den lanseres i enda flere land.

Filmens norske produsent er Kristin Ulseth fra Maipo.

– Det er en spennende internasjonal lansering vi har i vente. Det er for både kortfilm, kinofilm, tv-serie og spill, sier Ulseth. Hun gleder seg til å vise filmen i Haugesund.