Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Årets travleste jazzmusiker

Jazzkomponist og trompetist Nils Petter Molvær spiller hver eneste dag under Moldejazz. Han er årets travleste jazzmusiker.

Mandag kveld gjennomførte han en konsert i Bjørnsonhuset. Det var sammen med sangerinnen Gigi. Og musikeren Bill Laswell og venner. Utover uka går det slag i slag. Det er slutt lørdag kveld. Da avsluttes uka med en kirkekonsert klokka 23.00. Det er sammen med Sondre Bratland, Adam Rudolph og Eivind Aarset. Molvær har samlet noen av sine favorittmusikere til denne konserten. Sondre Bratland er regnet som en av Norges fremste folkesangere de siste 20 årene.

– Å spille gir energi. Det er en slags meditasjon. Jeg er til stede her og nå. Det gir energi i stedet for å ta energi, sier Molvær. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Nils Petter Molvær er såkalt Artist in Residence. Det betyr at han er årets festivalmusiker på Moldejazz. Det skriver nettavisa NRK.no.

I Molde har Molvær full timeplan. Selv mener han at den største utfordringen var mandagens konsert. Han hadde ikke øvd så lenge. Han spilte sammen med sangerinnen Gigi fra Etiopia, bassisten Bill Laswell og to gambiske perkusjonister. De fikk kort tid til å øve sammen.
– Forholdene tatt i betraktning gikk det bra. Selv følte jeg at vi ikke «kom oppå» musikken. Vi ble hengende litt etter. Men det ble mange fine øyeblikk også, sier Molvær.

Tirsdagens og onsdagens konserter føler han er litt sikrere. Han spiller med bandet Nils Petter Molvær Trio. Den består av Stian Westerhus på gitar, Erland Dahlen på trommer, og Molvær på trompet.

Nils Petter Molvær fyller 50 år i september. Han har sine røtter i Molde og på Sula ved Ålesund. Han har vunnet tre Spellemanns-priser. Da har han fått med bandet Masqualero. Det består av Nils Petter Molvær, Tore Brunborg, Jon Balke, Arild Andersen og Jon Christensen.

Molværs musikalske forbilder er Don Cherry, Miles Davis og Billie Holiday. Nils Petter Molvær Trio spiller på Moldejazz onsdag. Det skjer i Molde Kulturhus kl. 12.00.