Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ari Behn lager teater i Stavanger

Tirsdag hadde teaterstykket «Treningstimen» første leseprøve på Rogaland Teater. Forfatter Ari Behn var med.

Stykket «Treningstimen» har premiere på Rogaland Teater i Stavanger 30. mars. Det er første gang Ari Behn har skrevet for teater-scenen.

Denne uka er Behn i Stavanger. Han skal høre på mens skuespillerne har leseprøver. Espen Hana, Kikki Stormo og Svein Solenes har roller i stykket.

– Jeg gleder meg veldig. Selvfølgelig er jeg spent, sier Behn til nyhetsbyrået NTB når han kommer til teatret.

– Bare det å gå den lille veien fra hotellet og hit var veldig fint, fortsetter Behn og trekker pusten dypt.

LES MER HER: Formuen er borte vekk

«Treningstimen» er et ironisk trekant-drama. Det handler om ekteparet Sommerfeldt-Behrens. Alle tror at de lever et praktfullt liv. Men det stemmer ikke. Kona Lydia er skuespiller. Hun har hatt problemer. Hun har hjelp av en personlig trener for å komme tilbake til jobb. Dette forholdet utvikler seg til å bli svært tett. Og Lydia er jo gift. Dermed er trekant-dramaet et faktum.

LES MER HER: Roman blir teater

Ari Behn beskriver stykket som en burlesk satire. Han mener det passer med hans eget temperament.

– Det ligger temmelig nært opptil livet mitt. Men jeg vil ikke si så mye om det akkurat nå. Jeg må konsentrere meg om skuespillerne i dag. Det er første prøve for meg også, det blir helt nytt. Det blir en treningstime for meg også, sier han.

Han skal kun se de tre rollefigurene lese teksten på scenen. Behn får foreløpig ikke se hvordan stykket blir når scenen og koreografien er klar.

– Jeg har snakket med teatersjef Arne Nøst og instruktør Kim Sørensen. Jeg vet jo hva de vil gjøre med det visuelle. Så får vi se hva som fungerer i rommet, sier Behn.

LES MER HER: Amelie til teateret

Ari Behn ble først kjent som forfatter av boka «Trist som faen». Boka fikk mye oppmerksomhet og mange kjøpte den. Så ble Ari Behn kjæreste med prinsesse Märtha Louise. De to er gift og har tre døtre sammen.

LES MER HER: Vil ha Märtha Louise som prinsesse