Kultur

Arnold er tilbake

Skuespiller Arnold Schwarzenegger stjeler showet. 67-åringen er fortsatt helten når «Terminator» gjenoppstår.

Hundrevis av fans ropte og skrek navnet hans da han kom opp den røde løperen i Berlin, melder Jamestownsun.com. Søndag 21. juni var det nemlig Europa-premiere på «Terminator Genisys». Der spiller Arnold Schwarzenegger hovedrollen. Filmen har premiere i Norge i dag fredag.

Filmen ble første gang spilt inn i 1984. Da sender John Connor Kyle Reese tilbake i tid. Han må stoppe en robot fra å drepe hans mor. Sarah Connor er moren. Hun spilles av Emilia Clarke. Jason Clarke spiller rollen som Connor.

I den nye filmen er mye endret når Kyle kommer tilbake til fortiden. Men en ting er sikkert: Schwarzenegger er tilbake for å spille robot igjen. Han sier også sin legendariske replikk «I'll be back», igjen. Nå er Schwarzenegger blitt 67 år gammel. Han ble spurt om hvordan det var å gjenta rollen nå:

– Jeg har en flott tid nå med denne filmen. Jeg er i god form. For meg er det ikke noe problem å gjøre noen stuntscener eller å være med i en actionfilm. Ingenting er forandret, sier Schwarzenegger.

Skuespilleren forteller at han trener hver dag.

– Jeg trener to timer daglig, slik er jeg alltid i god form. Jeg liker tennis, jeg går på ski, jeg løper og sykler – ja, det meste.

– Eldre, men ikke foreldet, sier han.

Skuespiller Emilia Clarke kjenner vi best fra TV-serien «Game of Thrones». Hun synes rollen som Sarah Connor i denne filmen både var krevende og en utfordring med action.

– Jeg ville være like god da jeg kom til prosjektet. Ja, kanskje bedre enn gutta. Forhåpentligvis klarte jeg det.

Skuespilleren har bare gode ord å si om Schwarzeneggers comeback som «Terminator».

– Det er utrolig at Arnold er med igjen. Hans bidrag gir mange lag til filmen. I dette manuset kjenner han allerede til Sarah.

Sentrale er altså også Jason Clarke og Jai Cortney.

– Jeg studerte Eddie Furlongs bidrag. Han er fantastisk som den unge John Connor – den rebelske tenåringen. Jeg tok med meg dette da jeg skulle vise en versjon av John som ikke er vist før, sier Clarke ifølge nyhetsbyrået Reuters.

– Selvfølgelig er du klar over forventningene. Men du kan ikke tenke for mye på det når du lager filmen. Det gir ikke mening. Du må bare jobbe hardt og prøve å levere kvalitet, legger Courtney til. Han spiller rollen som Kyle Reese-

Regissør James Cameron lagde de to første «Terminator»-filmene. Han liker den nye filmen, skriver avisa The Guardian.

Tidligere har Cameron vært åpen om at tredje- og fjerde «Terminator»-film ikke var helt etter hans hjerte. Disse filmene har han ikke vært med på å lage.

Cameron ser på «Genisys» som den riktige oppfølgeren til «Terminator 2». Det Alan Taylor som har regi på den nye filmen.

Og Schwarzenegger gjør sitt for å skape blest om robot-gjenkomsten. Han overrasket folk på voksmuseet Madame Tussauds i London. Nå bruker han sin berømte «Terminator»-stemme i appen Waze, melder avisa The Sun. Her kan brukere laste ned replikker som «Hasta la vista, baby!», «Mission accomplished» og «It has to end here. ... I'll be back!»

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå