Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Artister mot atomvåpen

I kveld spiller kjente artister for å feire vinneren av Nobels fredspris.

Det var Den internasjonale kampanjen mot atomvåpen (ICAN) som vant årets Nobels fredspris. I kveld (mandag) er det konsert til ære for vinneren. Artistene som skal spille var begeistret over at ICAN vant fredsprisen.

Stjerner som John Legend, Zara Larsson, Lukas Graham og norske Sigrid skal spiller. Skuespiller David Oyelowo skal lede konserten. Han mener det er bra at det er så mange kvinner i ICAN. Det sa Ovelowo på en pressekonferanse i dag.

– Noe av det jeg er mest fornøyd med årets prisvinner er at det er til en bevegelse som er ledet av kvinner, sa Oyelowo.

– Det har vært et frustrerende, oppmuntrende, inspirerende og pinlig år så langt. Å avslutte året med dette og med Beatrice og Setsuko i front, føles perfekt.

Setsuko Thurlow overlevde en atombombe. Søndag tok hun imot fredsprisen.

– Musikk er en fabelaktig måte å spre fredsbudskapet på, sa Olav Njølstad. Han er sekretær i Nobelinstituttet.

Danske Lukas Graham fulgte opp:

– Musikk bringer folk sammen uavhengig av hvilke meninger de har. Det gjør oss mulig å være sammen uten å være sinte på hverandre, sa han.

John Legend skal spille på et piano som ble reddet ut av ruinene etter atombombe-sprengingen i Hiroshima i Japan under andre verdenskrig.

– Det er flott lyd i dette pianoet, og det blir spesielt å spille på det, sier Legend.