Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Astrid S skal spille Askepott

Artisten Astrid Smeplass skal prøve seg som skuespiller. Hun har fått hovedrollen i en ny versjon av filmen «Tre nøtter til Askepott».

Astrid Smeplass er kjent som artisten Astrid S. Nå skal hun spille i sin første film. Filmen «Tre nøtter til Askepott» skal spilles inn på nytt. Smeplass skal spille Askepott i filmen. 

Filmen blir en norsk og moderne versjon av jule-klassikeren fra 1973. Den har premiere i november.

– Jeg er så utrolig glad og ydmyk over å kunne fortelle at jeg har fått muligheten til å spille i min første film! Jeg trodde først det var en feil da jeg ble kontaktet. Men etter flere runder med auditioner og samtaler med vår fantastiske regissør Cecilie Mosli ble jeg spurt om jeg ville gjøre rollen som Askepott. Da ble jeg mildt sagt glad, sier hun i en presse-melding fra Universal.

Selskapet Storm Films har tidligere laget filmene om Kaptein Sabeltann og Julekongen. De skal lage «Tre nøtter til Askepott». Filmen er basert på klassikeren fra Øst-Tyskland og Tsjekkoslovakia. Den har kanalen NRK sendt på julaften gjennom de siste tiårene. Men handlingen i den nye filmen skal skje i Norge. 

– Da vi fant Astrid, var det ikke lenger noen tvil! Hun har en utstråling som skinner rett gjennom kameralinsene. Jeg fikk ordentlig gåsehud da jeg så prøvefilmingen hennes, sier Frederick P.N. Howard. Han er produsent.

Smeplass ble kjent da hun kom på femteplass i «Idol» i 2013. Hun ble kåret til «Årets Spellemann» for 2017.