Kultur

Aurora er i gang

Artisten Aurora Aksnes kommer med nye låter, skal spille på store festivaler og har plate klar til høsten. Men egentlig trives hun best hjemme.

Det er mye som skjer for artisten Aurora Aksnes for tiden. Denne uka kommer hun med nye låter på EP. Framover skal hun spille på flere store festivaler i Norge og utlandet. Og til høsten kommer hun med nytt album.

– Jeg trives egentlig best på landet. Hjemme i Lysefjorden, sier jenta fra Bergen. Ifølge Bergensavisen pendler hun mellom barndomshjemmet og storbyer i Europa og USA.

– Det er veldig rart, men fint å oppleve at så mange vil meg godt, sier Aksnes til Bergensavisen på telefon fra England. Der spilte hun inn video til låten «Running With The Wolves» i forrige uke.

Denne uken er hun tilbake i Norge. Her skal hun slippe EP-en «Running With The Wolves». Den har allerede fått sine første seksere på terningen.

– Jeg er en veldig, veldig følsom person, så alt dette rører meg dypt. Jeg er bare meg, en jente som har som hobby å skrive tekster og musikk, og å synge. Og nå får jeg lov til å prøve å leve av det. Det er jeg veldig takknemlig og ydmyk for, sier hun til avisa.

Fra før har Aksnes bare tre låter ute. Men de har gått rett til hjertet på blant andre Katy Perry. Hun har sagt at hun er fan av den norske ungjenta. Singelen «Running With The Wolves» har blitt hørt nærmere 280.000 ganger på strømmings-tjenesten SoundCloud. «Runaway» er hørt nesten 350.000 ganger.

Ny singel følger i juli. Så kommer det første albumet hennes ut i hele verden tidlig i september.

Aurora skal opptre på noen norske festivaler, og flere av de viktigste europeiske festivalene. Så blir det noen konserter på norske klubber, blant annet Rockefeller i Oslo. Det blir også turnering og albumlansering i Europa og USA.

Her spiller Aurora Aksnes:

* 13. juni – Bergenfest, Bergen

* 17. juni – OverOslo Festival, Oslo

* 25. juni – Steinkjerfestivalen, Steinkjer i Nord-Trøndelag

* 4. juli – Sommerfesten, Giske i Møre og Romsdal

* 17. juli – Slottsfjell, Tønsberg i Vestfold

* 21. til 22. august – Pstereo, Trondheim

* 26. september – Rockefeller, Oslo

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå