Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Aurora klar for verden

Aurora Aksnes har kommet med sitt første album. Det har fått strålende kritikker. Neste uke opptrer hun på amerikansk TV.

Auroras første album kommer i morgen. Det har fått tittelen «All My Demons Greeting Me as a Friend». Det får ros av anmelderne.

– Leser du anmeldelsene du får?

– Jeg vet hva alle har gitt meg. Det er utrolig fint. Men jeg leser dem ikke selv. Tenk om de har misforstått noe. Da vil det være det jeg husker. Jeg prøver ikke å lese for mye av det folk skriver om meg, sier Aurora. Hun er glad for støtten hjemmefra.

– Jeg opplever det som om folk hjemme i Norge gir meg en klapp på skulderen.

Akkurat nå reiser Aurora verden rundt med den nye plata. Hun har nettopp vært i Tyskland. Nå står Storbritannia for tur. 14. mars skal hun opptre på amerikansk TV. Da skal hun synge på showet til den kjente programlederen Jimmy Fallon.

Allerede for ett år siden fikk hun skryt av den verdenskjente artisten Katy Perry.

– Får du tid til å nyte det du er med på?

– Jeg er i en boble, og jeg liker meg godt inni der. Jeg har veldig bra folk rundt meg. Det er rart å være midt i det. Å stoppe opp er vanskelig.

Selv liker hun både klassisk musikk, Enya og harde metallband. Hun liker også fagene fysikk og kjemi. Og det å danse og synge.

– Låtene er en måte å bearbeide virkeligheten på. For den er fin og stygg samtidig. Musikken er en fin måte å få inn noe vakkert i det også, sier hun.

Det å lansere et album er hard jobbing, sier Aurora.

– Jeg lengter etter en fridag. Og når jeg har det, så lengter jeg etter å jobbe! Det er en balanse i det.

Hun har ikke tenkt så mye på hva hun skal si eller gjøre når hun møter Jimmy Fallon.

– Jeg tar det på sparket! Som det meste.