Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Avisen «Nyheter i bilder» kommer ikke tilbake

Det finnes ikke penger til å drive den videre. SV-politiker mener regjeringen burde gjort noe.

Det kommer ingen flere nyheter i nettavisen nyheteribilder.no. Det finnes ikke penger til å lage den. Og regjeringen vil ikke betale. Avisen ble laget i 2010. Nå er det slutt.

Nettavisen er laget for folk som ikke kan lese vanlig tekst. Den bruker grafiske symboler over teksten. Slik blir den lettere å forstå. Avisen ble laget av den samme stiftelsen som lager avisen Klar Tale. Flere skoler var med. Pengene har kommet fra forskjellige steder.

Men nå er det slutt på pengene. Nyheter i bilder har spurt om penger mange steder. Men har bare fått nei. Myndighetene og flere andre ville gi penger til å starte avisen. Men ingen vil gi penger til å fortsette å lage den. Det koster 250.000 kroner.

Sosialistisk Venstreparti (SV) mener avisen er viktig. Partiet spurte likestillings-minister Solveig Horne om hun kunne gjøre noe.

Solveig Horne sier at stiftelsen som lager Klar Tale og Nyheter i bilder allerede får penger. Hun mener at stiftelsen må velge hva den skal bruke de pengene til. Hun vil ikke gi ekstra penger til Nyheter i bilder. Karin Andersen i SV sier ministeren ikke gjør nok.

– Hun har ansvar for at alle skal få lese nyheter. Men hun tar ikke det ansvaret. Hun gir det bare videre til stiftelsen, sier Andersen til Klar Tale.

Hun sier at det er umulig å tjene penger på sånne aviser. At det må ha støtte om de skal finnes.

– Mange aviser får støtte. Også aviser som tjener penger. Sånn gjør vi det i Norge. Da bør det gå an å gi støtte til aviser som Nyheter i bilder. Vi trenger nyheter for folk som ikke kan lese vanlig tekst, sier Andersen.

Redaktør Gøril Huse sier at pengene ikke er nok til å lage både Klar Tale og Nyheter i bilder.

– Avisene skrives for helt forskjellige grupper, med ulike behov. Nyheter i bilder ble laget som et tillegg til Klar Tale. Vi så at noen trengte en enda enklere avis. Og vi mener myndighetenes burde gi penger slik at også denne gruppen får lese nyheter.

*Journalisten som har skrevet denne saken har ikke arbeidet med Nyheter i bilder.