Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Bana tilbake til komedien

Eric Bana tar pause fra drama og action. Han er klar med ny komedie.

Australske Eric Bana spilte morder i filmen «Chopper» i 2000. I 2003 spilte han muskelberg i «Hulken». Siden har han fått publikum både til å gråte og grøsse. Folk har sett ham i skrekkfilmer og dramafilmer som «München», «Hanna» og «The Time Traveler's Wife».

Men nå er Bana tilbake der han startet. Han jobber med humor igjen. Det skjer i komedien «Special Correspondents». Den har premiere 29. april på filmtjenesten Netflix.

47 år gamle Bana startet som komiker. Snart fikk han eget humorshow på TV.

– Men så ble jeg utslitt og følte at jeg hadde fått nok, sier han.

I stedet begynte han å jobbe med drama.

– Jeg har egentlig aldri vært desperat etter å gjøre komedie igjen. Jeg har heller ventet i tilfelle det kom en spennende mulighet, sier han.

Muligheten kom fra regissør Ricky Gervais. Britiske Gervais er kjent for serier som «Kontoret» og «Extras». Nå skulle han lage sin egen versjon av den franske filmen «Envoyés très spéciaux» fra 2009.

«Special Correspondents» handler om en journalist og en tekniker som jobber med radio. De prøver å komme seg til Sør-Amerika for å rapportere fra en krig. I stedet må de gjemme seg i New York i USA.

– Den bygger seg gradvis opp. Det hele blir morsommere etter hvert. Den starter først for alvor idet vi mister passene våre. Etter hvert som løgnen blir større, blir fortellingen morsommere, sier Bana.

Gervais spiller selv teknikeren. Han er skyld i at de ikke kommer seg på flyet. Bana spiller den blærete journalisten.

– Skikkelsen min her er temmelig idiot. Han er en sånn fyr som alltid fikk høre av mora si hvor fabelaktig han var. Derfor endte han som en skikkelig kødd. Han elsker seg selv og mener han er bedre enn alle andre. Sånt er lett å le av, sier Bana.