Kultur

Bendik klar igjen

Silje Halstensen og bandet Bendik er klare med nytt album. Halstensen sier hun er klar til å vrenge hjertet på scenen.

Bandet Bendik gir nå ut et nytt album. Egentlig er det Silje Halstensen som skjuler seg bak artistnavnet Bendik.

– Jeg var veldig inspirert av artisten Rockettothesky. Både musikalsk og i form av å bruke et artistnavn. Under mitt eget navn ble jeg gjerne sammenlignet med hvem som helst som spilte musikk og var jente, sier hun til nyhetsbyrået NTB.

Bendik kom ut med førstealbumet «Drømmen gjør meg ingenting» i 2012. Plata fikk mye ros og førte til at Bendik ble nominert til prisen P3 Gull. Prisen var for å være beste liveband i turneen som fulgte.

– Så sluttet de to andre i bandet. Jeg tok Bendik tilbake. Det er samme uttrykk og samme landskap. Men det er mitt prosjekt alene. Jeg har alltid skrevet alle tekster. Denne gangen skrev jeg all musikken også, sier Halstensen.

Artisten innrømmer at hun gjerne ønsker å ha all kontroll. Hun har fått med seg nye musikere i bandet.

– Jeg tok med én og én av musikerne i det nye bandet i studio, fordi jeg ville ha kontrollen. Jeg ville ikke ha for mange musikere i gang samtidig. Det var viktig for meg at dette var mitt, sier hun om å spille inn andreplata. Bendiks nye album heter «No går det over».

– Det var tungt å ha gitt ut et album og så måtte begynne på nytt. Jeg ser på albumet nå at det har vært mye tvil. Men da vi begynte å spille det inn, fikk jeg følelsen av «yes, nå er vi her!», sier hun.

Halstensen er opptatt av å få fram flere jenter i norsk musikk.

– Det gjelder å gi jenter en arena hvor de kan få prøve seg frem. Til bandleiren Loud kommer alle gjerne og vil synge. Jeg har stor respekt for vokalister også, det er ikke det. Men jenter må prøve alle instrumentene. Det ender gjerne med at vi har for mange som vil spille trommer, sier hun.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå