Kultur

Besvimte da de filmet

Skuespilleren Daniel Craig fikk en pose over hodet og besvimte. Det skjedde da han spilte inn USAs film-versjon av «Menn som hater kvinner».

Onsdag kommer filmen «The Girl with the Dragon Tattoo» på norske kinoer. Den er USAs versjon av «Menn som hater kvinner». Den er laget etter boka av svenske Stieg Larsson.

Skuespiller Rooney Mara er Lisbeth Salander i filmen. Skuespilleren Daniel Craig spiller hovedrollen som Mikael Blomkvist. Da filmen ble spilt inn, besvimte han. Uhellet skjedde mens Craig ble heist opp i luften. Han hadde en plastpose over hodet, skriver bladet OK!

Craig hadde fått en liten sender som han holdt i hånden. Den kunne han trykke på hvis det skjedde noe, skriver nyhetsbyrået NTB.

– Han ble heist opp og vi startet opptaket. Men mens jeg så på skjermen, hørte jeg «pling, pling, pling». Vi skyndte oss inn i rommet. Vi så at han hadde besvimt, sier regissør David Fincher.

Men det gikk bra med Craig. Han selv tar det ikke så tungt.

– Dette er bare en dag på jobb under David Fincher, sier han.

LES MER HER: Den nye Salander

Flere har vært bekymret for at amerikanerne ville endre veldig på historien. De tenkte at USAs versjon ikke ville bli like bra. Men regissør David Fincher har laget en god film. Den er bedre enn den svenske filmen. Det mener blant annet han som skriver om filmer for avisa Aftenposten.

Daniel Craig er ikke lenger noen tøff James Bond-agent. I rollen som Blomkvist detter han og sutrer over at det gjør vondt.

LES MER HER: Sjokkert over Stieg Larssons bøker

I «Menn som hater kvinner» blir journalist Mikael Blomkvist overtalt til å jobbe for en mektig mann. Henrik Vanger ønsker å finne ut hva som skjedde med niesen. Hun forsvant for over 40 år siden.

Blomkvist sier ja fordi han har blitt lurt i en viktig sak. Han blir ikke lenger trodd som journalist. Vanger lover ham informasjon. Den kan hjelpe journalisten å redde karrieren.

Blomkvist får stor hjelp av Lisbeth Salander. Hun er flink med å bryte seg inn i datamaskiner. Men hun har en mørk fortid med mye vold. Blomkvist og Salander er med i tre bøker av Stieg Larsson.

Siste utgave

På forsiden nå