Kultur

Bieber-hysteri på Telenor Arena

Regnvær gjorde at popstjernen Justin Bieber kom 40 minutter for sent på scenen. Men det brydde de 23.000 tilskuerne seg ikke om.

Superstjernen Justin Bieber var rundt 40 minutter forsinket tirsdag. Han skulle holde den første av tre konserter på Telenor Arena i Akershus tirsdag kveld. Arrangørene ville ikke starte konserten før alle hadde kommet inn. Og publikum kom sent inn fordi regnet gjorde billettene våte. Dermed ble de vanskelige å lese.

LES MER HER: Kose-patrulje skal fikse hjertesorg

Da Justin Bieber besøkte Norge i fjor, ble arrangørene kritisert fordi sikkerheten var dårlig. Denne gangen var alt mye bedre planlagt. Både arrangører og politiet kunne melde at det meste hadde gått greit.

«Tusen takk til alle Beliebers for en fantastisk kveld. Dere oppførte dere veldig bra, og vi gleder oss til i morgen,» skrev arrangørene, Atomic Soul, på nettstedet Twitter.

LES MER HER: – Det perfekte produktet for unge jenter

– Vi er veldig fornøyd med hvordan det har gått i dag. Vi føler at ting gikk som forventet når vi tenker på at det var nærmere 23.000 mennesker til stede. Stemningen var veldig god, sier Tomm Berger til nyhetsbyrået NTB. Han var politiets leder under konserten.

– Sju ambulanser har fraktet pasienter ut fra arenaen på grunn av helseproblemer. Det er ingen dramatikk i dette. Det er å forvente når det er så mange mennesker på ett sted, sier Berger.

En 21 år gammel kvinne skal ha blitt lagt inn på Bærum sykehus i koma. Og flere skal ha blitt klemt inn mot gjerder da de skulle ut av hallen etter konserten. Sykehuset sier at 21-åringen har våknet opp igjen.

LES MER HER: Oslo gjøres klar for Bieber-kaos

Men klokka 21.11 ble Bieber senket ned på scenen fra lufta. Han var kledd som en engel. Første låt han sang var «All Around the World». Deretter fortsatte han med «I could take you».

Da Bieber litt uti konserten sang «Beauty and a beat», ristet hele tribunen da publikum sang med til refrengene. Litt senere ble en jente plukket ut til å bli med Justin på scenen. Dette har blitt en tradisjon når han synger låta «One less lonely girl».

Litt senere stilte tenåringsidolet toppløs på scenen.

– Jeg vil takke hver enkelt av dere for at jeg kan holde på med dette. Elsker dere, fans, sa han.

LES MER HER: Flytter tentamen for Justin Bieber

Superstjernen landet tirsdag i privatfly på Oslo lufthavn Gardermoen. Før han ble kjørt til Telenor Arena, var han innom McDonald's for å spise.

Etter konserten skulle det egentlig være et offisielt Justin Bieber-nachspiel. Det skulle holdes på utestedet Stravinsky i Oslo. Men politiet sa nei. De var redd det ikke var sikkert nok.

Hvor den 19 år gamle canadiske stjernen var på nachspiel, er ikke kjent.

Onsdag kveld blir det igjen trafikkaos, hylende ungjenter, tårer og smil. Da spiller Bieber den andre av de tre konsertene han skal ha på Telenor Arena.

Siste utgave

På forsiden nå