Kultur

Bildene dine lagres

Bildedelings-tjenesten Snapchat vil lagre alle bildene dine. De kan bruke bildene i reklame.

Snapchat er en svært populær tjeneste for å dele bilder og video med venner og kjente. Brukerne deler bilder som forsvinner etter at de er sendt.

Du kan ta en skjermdump av bildet du får – da får vennen din beskjed om det. På Snapchat har du kunnet sende hemmelige bilder. Men den nye oppdateringen endrer på tjenesten. Det skriver avisa Dagbladet.

I forrige uke kom nye funksjoner som «slow motion» – sakte film. En annen ny funksjon er at du kan filme baklengs. Men hvis du godtar oppdateringen, gir du også Snapchat lov til å lagre og eie bildene du deler, ifølge Dagbladet.

Fra nå av kan Snapchat bruke dine bilder og videoer. De vil bruke dem til forskning på egne tjenester. Men selskapet kan også bruke innhold som er delt til markedsføring og annonser.

Mange brukere har reagert på endringen i Snapchat. Blant annet skriver den britiske avisa The Thelegraph at Snapchat fra nå av eier bildene dine.

Bilder du trodde var midlertidige, kan dermed brukes av selskapet, skriver avisa. Snapchat har også tidligere blitt kritisert. Da for at bildene egentlig ikke ble slettet fra selskapets datamaskiner.

Snapchat selv svarer på kritikken på bloggen sin. De skriver av det har vært en del misforståelse rundt oppdateringen.

Selskapet sier at bilder og meldinger du sender privat til venner, fortsatt skal være det. Disse meldingene blir automatisk slettet, ifølge selskapet.

Snapchat sier videre at endringene bare gjelder det som kalles «live stories». Endringene kommer for at folk skal kunne spille av disse meldingene om igjen, samme hvor du er i verden. Endringene gjør det også enklere for vennene dine å finne deg, ifølge Snapchat.

LES OGSÅ: Ny app fjerner ølkø

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå